http://brastudio.bg/page/bra-fiting?utm_source=egoist&utm_medium=traffic-%20fiting http://brastudio.bg/?utm_source=egoist&utm_medium=traffic-%20nachalna%20stranica

Живеем живот, в който психическата активност доминира над физическата. Времето зазлява и The Winter Is Coming, буквално. И то заедно с влошаването на въздуха. Активността на открито, а и пътечката във фитнеса безславно губят войната със скрола и слайда.

Фитнес упражнението, което правим най-често с максимум повторения е – вдигане на вежди.

И да, вероятно е така – истинските тарикати не помпат във фитнеса, а помпат нефт.

Но.

Чистата абсолютна истина, без шегите, е, че във всеки един момент имаме нужда от тялото си в оптимална степен – дзен факт, който осмислен правилно спасява животи.

Повечето хора казват, че нямат време да поддържат тялото си живо, да тренират, да се движат. Другата чиста истина е, че нямаме време да не го правим.

Особено днес. Особено тук. 

А тялото ни, храмът на душата ни, нали, винаги ще бъде най-хубавото място, в което можем да живеем. Освен, разбира се, онези кратки, но съдържателни бягства в нечие чуждо тяло наречени секс. Или в най-добрия случай – любов.

Виктор Ерофеев, с кого често сме склонни да се съгласяваме – твърди, че “зимата обича душата, а лятото тялото”. Поетично, да. Но обичта към тялото според нас по презумпция трябва да е постоянна.

Затова, подбрахме за теб най-актуалната и смислена информация за оптимизация на тялото, до която се добрахме изследователски.

Допитахме се и до изключителни личности, които ползват активно телата си и са проактивни в грижата си за тях.

Имаме и няколко проверени от нас продукти, с които поддържаме едновременно сайта си и телата си. Споделяме ти и тях. 

Чети.

 

Сексът, о, да!

Сексът ни прави по-интелигентни.

Това е последният извод от изследване на Университета Джонс Хопкинс в Балтимор, САЩ. Оказва се, че от сексът се образуват нови невронни връзки в хипокампуса – мястото което отговаря за дълготрайната памет. Просто ставаш по-умен. И още – сексът удължава живота. Как? Като стимулира имунната система, помага за добър сън, премахва главоболието, подмладява и какво ли още не. Сексът е и ключът към дълготрайно щастие. Колкото повече си го правил през живота си, толкова по-щастлив се определяш. Проучването уточнява, че дори само любовните ласки без да се стига до същинската част или до оргазъм, също увеличават усещането за щастие.

Има и още нещо – доказано е че сексът поражда желание за секс. С една дума – сексът е ултимативният Perpetuum mobile.

Не струва нищо, а дава всичко.

Витамин В12

Скритият коз сред витамините.

Има една шега, че веганите не умират, а увяхват. Това може да е смешно, но не и резултатите от трайни дефицити на жизненоважни витамини и минерали. В книгата си А дали не е B12? – д-р Джефри Стюарт и Сали Пачолок предлагат редица сериозни аргументи, заради които да се изследваме за дефицит на витамин В12. Депресия, умора, проблеми с паметта, а и множествена склероза, Алцхаймер, деменция и т.н. – всички тези беди биха могли да са в следствие на липсата на В12. Просто има изключително голям брой хора, на всяка възраст, които попадат в застрашените групи, които страдат от дефицит на този витамин – от вегетарианци и вегани – до хора с анамнеза за хранителни разстройства или алкохолизъм. Въпросът е, че витамин В12 допринася за нормалното протичане на твърде важни процеси в тялото: енергийния метаболизъм, функционирането на нервната система, имунитета, психиката.

Ето я книгата за B12.

Accent Prime

Да полегнем преди отслабване. За 20 минути.


Това с отслабването със сигурност е във вечните топ 3 на най-трудните неща в живота (за другите две сме готови да поспорим). Отнема години, нерви и нечовешка воля. Освен когато не се иска просто да поседнеш или дори полегнеш удобно няколко пъти за по 20 минути и супермодерен уред да върши цялата работа без да се поти. Нарича се свръхзвуковото отслабване и радиочестотното стягане.

Първо свръхзвукова енергия третира местата, където има натрупани мазнини, после радиочестотни вълни стягат отпуснатата кожа. Повтаряш процедурата през три седмици, като междувременно организмът сам изхвърля мазнините, локалните натрупвания изчезват и релефът изпъква. И съвсем не говорим само за области като талията или корема. Може да се прилага и срещу двойна брадичка или каквото там не си харесвате по тялото. Консултацията със специалист е безплатна, питайте повече, ние бяхме дотук.

От Хил клиник.

Сънят

От сън спомени няма. А без сън – никакви спомени няма.

Пределно ясно е, че добрият сън е базисно условие за всичко. (Доказателство – филмът Inception). Но знаеш ли, че сънят, който разкрасява е този между 22:00 и полунощ? Тогава сънят е дълбок, възстановителен и има благотворно въздействие върху мускулите на лицето, очите, нервната система, имунната система и всичко останало. Трудно е да избереш съня пред нов телевизионен шедьовър от HBO. Но при добра организация – можеш да имаш и двете. Ставането рано след това също носи само активи. А е ясно, че рано пиле, рано пие. И пее. Температурата за оптималния сън е 18 градуса през това време на годината.

Любовта си е любов, но за пълноценен сън – матраците в спалнята е най-добре да са два, нали?

 

Сноуборд, плуване, стречинг и храна за душата

Деян Донков, актьорът с главната мъжка роля в съвременния български театър, изумителен талант-хамелеон, отскоро и режисьор на В очакване на Годо в Театър Азарян в НДК.

Деян Донков и Йосиф Шамли в Калигула – постановка на Диана Добрева в Народен театър Иван Вазов

 

Как се грижите за здравето си, как поддържате форма?

Според сезона – спортове, по-екстремни. Зимата карам сноуборд, лятото карам кайт. Гмуркане. Плуване. Стречингът е много важен – да разтегнеш хубаво мускулите преди и след натоварване. Разгрявам преди и след представление. Понякога правя и две йогиски упражнения – свещ и рало, когато съм много уморен – те освежават за кратко време. Когато си познаваш тялото – знаеш от какво има нужда. Аз съм абониран за един масаж, който е много брутален – загрява много тялото и после ти разпуква всичко. Юмейхо. Преди време ми го причиниха и станах фен.

Доколко обръщате внимание на храната?

Обръщам внимание. И готвя. Важното е продуктите, които ползваш да са по-качествени. Да не е всичко. Защото, ето, големият ми син гледа от мен. С джънк не се храним. Понякога след махмурлук – тялото си иска мазньоч, но никой не е съвършен. Така че – според ситуацията, но обръщам внимание на храната.

Деян Донков в Калигула – постановка на Диана Добрева в Народен театър Иван Вазов

 

Дайте ни една работеща идея за здрав дух в здраво тяло.

Никога не трябва да забравяме, че също толкова важен и този другият, който живее в теб. Както казва Юнг – “скритият Аз”. Душата отдавна е факт. Както се казва в Полет над кукувиче гнездо – “Ами че то психи значи душа. Значи психично болен – означава, че душата ти е болна”. – И тогава Хардинг казва: “А, ами то това е доказателство, че имаме душа!” Така че, както се грижим за тялото си с добра храна например, трябва да се грижим и с добра храна за душата. Качествен текст да прочетеш, качествен филм да гледаш, с качествени хора да комуникираш и разбира се – качествен спектакъл да гледаш. Въобще – хигиена на духа и хигиена на тялото.

Ето в кои спектакли в Народния театър можеш да гледаш Деян Донков. Той играе и режисира във В очакване на Годо в Театър Азарян.

 

Моцарт, хармонията и живота до 100 години

Мария Каракушева, пианист, музикант, създател на проектите Classic In The House, Classic In The Jazz, Grace On Air, Концерт за две Марии и едно пиано.

Как се грижите за здравето си?

Информирам се ежедневно на тема здраве, сравнявам, избирам най-доброто според мен и го прилагам. Ако се чувствам енергизирана и в добра форма, съм избрала това, от което имам нужда. Ако не, променям режима си.

Не пия лекарства, когато се разболявам, а залагам на естествени имуностимуланти, за да подсиля организма си.

Как поддържате физическа форма?

Избирам възможно най-малко обработваната и натурална храна. Свиря много класическа музика – всички знаят за Моцарт, хармонията и живота до 100 години… и разбира се интензивен спорт. Свиренето на пиано може да бъде доста натоварващо и често замества фитнес тренировка за гръб и ръце. Не се шегувам. Йога и медитация са изключително ценни за баланс при голямо физическо и психическо натоварване. Композирането за мен е вид медитация.

Мария Каракушева. Снимка: Диляна Флорентин

Доколко обръщате внимание на храната за вашата форма и тонус?

Обръщам голямо внимание на храната. Първо, защото ми доставя огромно удоволствие да я консумирам и второ – харесва ми да я приготвям. Обичам предизвикателствата и едно от тях е да съчетавам здравословна храна с невероятни вкусови качества.

Дайте ни една работеща идея за здрав дух в здраво тяло?

Спокойствие, достатъчно сън, здравословна храна, спорт и страст. Страстта към каквото и да било – работа или хоби, гори много калории и изгражда качествена духовна маса.

 

Лавандула

Виолетов Painkiller, тоест, пенкилер.

Отскоро България е европейски лидер в производството на лавандулово масло и основен износител за Европа. Лавандулата е широкоспектърно етерично масло. Този виолетов пенкилер е оръжие срещу различни врагове на съществото ти – от главоболие до безсъние. Разтриваш с няколко капки в ръцете, след което слепоочията и врата. Лавандулата има антивирусно, противомикробно, противовъзпалително и антиспазмолитично действие. Подобрява имунитета и е антидепресант. Ухае чудесно. Красиво е. Нещо като пенкилер.

Струва 7 – 12 лева в аптеките и козметичните магазини.

Орехите

Орехът е двойник на мозъка, не е ли?

Ако има по-очевиден знак за връзката ни с природата от приликата на орех с човешки мозък – здраве му кажи. А връзката на омега-3 киселините, белтъците, мазнините и въглехидратите на орехите със сивото ни вещество е пряка, топла и резултатна. Новото: учени от Харвард яли орехи, изследвали 200 000 души и установили, че две шепи орехови ядки на седмица рязко намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Орехите, апропо, намаляват риска и от онкологични заболявания и диабет. Тоест, трите основни, от които се загива в тоя свят. Пресните орехи, които в момента можеш да намериш са и източник на важния йод.

Орехи – на пазара, срещу 3-5 лв с черупките и 13-21 лв без

 

“Движение, движение и пак движение”

Десислава Стоянова, журналист професионалист, водещ на Преди обед по bTV, лъчезарна персона, Belle de jour

Десислава Стоянова. Снимка: Диляна Флорентин

 

Как се грижите за здравето си?

Тренировки в залата с Лили Стефанова, която всички познават от ефира на Преди обед, два пъти седмично. Най-сетне съм станала редовна. Стискайте палци да е все така! Клишето, че движението е здраве, е абсолютната истина. Установих го на свой гръб. Дава ти тонус, прочиства съзнанието и за хора като мен, които прекарват ужасно много време пред компютъра и таблета, е жизненоважно. Когато успявах да ходя и веднъж-два пъти в седмицата на плуване беше супер.

Доколко обръщате внимание на храната за вашата форма и тонус?

Аз съм от хората, които си позволяват да ядат всичко. Имам късмета, че не ми се лепи. Хората около мен добре знаят, че всеки оказал се в близост шоколад е сериозно застрашен от мигновенно унищожение, когато шоколадовата ми „зависимост“ е в активна фаза. Въпреки че напоследък го карам доста по-здравословно. Стартът на деня ми е много важен. Там има едно силно кафе и фреш от портокал. Те ме събуждат и ми дават свежест. Оттам нататък – не ям боклуци, чета внимателно етикетите, не купувам нищо с палмово масло и хидрогенирани мазнини.

Дайте ни една работеща идея за здрав дух в здраво тяло?

Достатъчно време с хората, които обичаш. Общуване предимно с хора, които виждат чашата наполовина пълна. Много смях и хубави книги. И работа, която ти носи удовлетворение. Това гарантира здравия дух. А здравото тяло – движение, движение и пак движение. Който, както, колкото и когато може. Иначе казано, топлата вода отдавна е открита, от нас зависи да се възползваме от нея.

Деси с уисмивката си води всяка сутрин от 9:30 Преди обед по bTV.

 

Rock’N’Roll, секс, Винг Чун

Деян Каменов a.k.a. Дидо от D2, вокалист, рок исполин, алфа мъжкар, централен герой в редица женски мокри сънища.

Как се грижите за здравето си?

Гледам да се храня балансирано, избягвам пържено. Основно ям плодове и зеленчуци, в големи количества, преди закуска пия доста вода. Закусвам плод или два, малко кафе и така до обяд.

Как поддържате физическа форма?

Винаги съм спортувал, последните 3 години открих Винг Чун – бойно изкуство, вдъхновено от Кунг Фу. Пригодено е за самозащита на улицата. Действа ми тонизиращо, успокояващо и ми харесва настройката на главата ми , по време и след практикуване, това ми е основната поддръжка, плюс малко обща физическа подготовка.

Доколко обръщате внимание на храната за вашата форма и тонус?

Храната и тонуса са основата на всеки следващ ползотворен процес, мисловен, креативен или физически. Когато се настроя правилно от сутринта, всичко ми изглежда леко и забавно.

Дайте ни една работеща идея за здрав дух в здраво тяло.

Rock’N’Roll, секс, Винг Чун.

Виж и рок програмата на D2

 

Оптималният мозък

Мозъкът е вторият ни любим орган. (Как кой е първият – le cœur, разбира се)

С мозъка шега не бива. Той заслужава най-доброто. Не за друго, а защото както казва Дейвид Игълман – Мозъкът – това си ти.

Та, мозъкът на здравия човек има феноменални възможности. Дори да не сме имали шанса да ги развиваме от дете, мозъкът ни е толкова пластичен и адаптивен, че никога не е късно да работим върху тези свои уникални способности.
Знаеш ли, че всеки от нас може да чете с 2-3 пъти по-висока скорост. При желание и тренировка, дори и по-бързо, не само запазвайки разбирането, а дори и с по-добро усвояване на прочетеното.
Знаеш ли, че паметта ни практически няма лимит. Разковничето е в използването на техники за запаметяване, които облекчават процеса на запомняне. Имаме и допълнителни дивиденти като – развитие на въображението, асоциативното мислене, вниманието, както и радост от ученето.

Менталното здраве е от първостепенна важност за тялото и всичко останало. Също както и забавленията, например. Като хора, които ценят интелектуалното си здраве, интересуват се от ментални предизвикателства и самоусъвършенстване в момента ходим на интелектуалните тренинги и игри.

Скоростно четене, Суперпамет-Мнемоника, Гимнастика за мозъка и ИгрУм – вечери на интелектуално-творческите игри в zenom.pro.

 

Bra fitting

Изборът на правилния размер сутиен е по-важен отколкото си мислиш.

В смутните времена на #sexualharassment, вечният мъжки фетиш на познатия “цицоман, късно спрял да суче” не непременно трябва да е пошла тема. Добрата грижа за гърдите е здраве. Знаеш ли, че над 80% от жените носят грешния размер сутиени? Тази статистика е отчайваща, защото това води до проблеми от мигрена, през кожни раздразнения до, разбира се, проблеми с гръбначния стълб. Голямата грешка тук е, че хората считат това за грижа предимно на надарените с големи гърди, но не е така. Гравитацията не прощава на никого.

Изборът  на правилен размер сутиен е процес, на който бях научена от специалисти, за което съм повече от благодарна. В Bra Studio разполагат не само с обучен за целта персонал, но и с над 120 размера, като обиколките варират от 60 до 105 см, а чашките от А до К. Да, К!!! За мен това изглеждаше като двойна каска за сиамски близнаци с тупирани прически, но за някои жени е елегантно спасение от постоянни болки в гърба. Изабела Сакутова създава бранда, преминавайки през проблемите от първо лице и е помогнала на множество жени. Тя е авторка и на първата книга за Bra fitting в Централна и Източна Европа. Очаквайте интервюто ни с нея и най-ценните и съвети.

Bra Studio можеш да посетиш в София – Mall Paradise и Сердика Център. Виж и повече за Bra Fitting.

 

Студеният душ

Водата въобще – топла за пиене, студена за миене

Изследователи от Медицинската академия в Амстердам, след анализ на състоянието на 3000 души, потвърдиха наскоро научното знание, че студеният душ има благоприятно въздействие върху здравето и продуктивността на хората. Тази процедура обаче е ефикасна единствено когато индивидът е здрав. Учените препоръчват студения душ и през зимата за по-висока трудоспособност и го сравняват го с ефекта на кофеина. Студеният душ засилва кръвообращението, хидратира кожата и косата по-добре от топлата вода, и по този начин подмладява кожата и предотвратява плешивост! Увеличава енергията, намалява стреса, укрепва имунната система, има антидепресивен ефект, даже студената вода успешно изгаря излишните калории, постъпили в организма с храната. Но има пинизи! В никакъв случай не бива да се започва с рязко обливане със студена вода, защото е по-скоро стресиращо (особено за сърцето), а не здравословно за организма. Не бива да допускаш студената вода да те кара да трепериш и да измръзваш. Първо се започва с душ с топла вода и постепенно намаляваш температурата, така че да усещаш само лека промяна, а не рязка амплитуда. С течение на времето ще успяваш все по-лесно да преминаваш от топла към по-студена вода.

Един кубик вода струва 1.82 лв и тече от душа

 

Поол денс – акробатика на три метра височина

Ернестина Шинова, актриса, остроумна и духовита Dolce Vita бамбина

Как се грижите за здравето си?

Ами не така както бих искала. В смисъл просто нямам време. Ям боклуци защото никога не се намирам на точното място. Храня се бързо и на крак. Нямам време да усетя храната и поглъщам огромни количества, докато разбера че съм се натъпкала. Знам много добре как би трябвало да изглежда режима ми, но аз съм царицата на извънредните ситуации. Винаги изкача нещо непланирано което трябва да е свършено вчера. Поддържам форма с градината и с много нерви. От време на време успявам да се докопам до залата където отчаяно се изкатервам на един пилон и горе си почивам.

Поол денса е акробатика на три метра височина. Трябва да внимаваш какво правиш защото иначе доста боли. Спорта е силов, но анаеробен и цигарите не ми пречат. Концентрирам се в това което правя и не мисля за друго.

Би било прекрасно, ако ми се случваше по-често.

Как поддържате форма?

Имам хъски. Това значи около шест километра задължителни за деня, освен ако успея да прецакам Андрей да го разходи.

Това почти никога не се случва, така че въртим боянските синори със синеокия красавец и всъщност той се грижи за моята форма.

Доколко храната е важна за вашата форма и тонус?

Храната е изключително важна. Знам много добре, но знам и че в съвременния свят е трудно да разчиташ само на чисти храни. Приела съм за нормално да се интоксикирам по-голямата част от времето. Затова и на всеки десетина дни правя почивка и се отдавам на детокс.

Според мен това е тайната един относително постоянен ритъм на интоксикация и детокс, който да позволи на тялото да си почине от боклуците и нервите и да се възстанови.

 

Поне 6 километра пеша ходене на ден

Симеон Василев, организатор на Форум Дълголетие, основател на Фондация GLAS, създател на мобилното приложение Здрави.

Как се грижите за здравето си?

Слушам се внимателно. Опитвам се да реагирам бързо, ако имам здравословен проблем, търся специалисти. И прекарвам много време в компанията на хора, които харесвам и обичам.

Как поддържате физическа форма?

Поне 6 километра пеш ходене на ден, в топлите месеци с колело – и повече. Задължително стълбите пред асансьора. Три пъти седмично на фитнес, веднъж на йога. Никога не съм харесвал кардиото и тичането, просто не е за мен. Масажи и новости като крио терапия и критичен поглед към формите ми също.

Доколко обръщате внимание на храната за вашата форма и тонус?

Все по-внимателно. Непрестанен процес на научаване е кое е добре за тялото ти и какво му влияе лошо по отношение на храната. Опитвам се най вече да съм осъзнат в храненето – наистина ли съм гладен или ям по часовника, просто защото е обяд. Спирах с месото за няколко години, сега – веднъж или два пъти седмично – телешко. Отдавна вече не се вглъбявам в това колко аминокиселини, протеини и др. си добавям, за да съм в топ физическа форма. Но не съм съвършен – все още се боря със сладкото, най-често като го поглъщам.

Дайте ни една работеща идея за здрав дух в здраво тяло.

Периоди на пост от по 16 часа. Пропускаш закуската и си само на обяд и вечеря в рамките на 8 часа. Или пък закусваш, обядваш, лека следобедна закуска и от 16 до 8 сутринта – глад. Закаляваш и духа и тялото. А се говори и, че намаленият прием на храна удължава живота.

 

“Ходя на йога, ходя пеша, започвам катерене и ям хляб”.

Весела Бабинова, актриса, Офелия на Хамлет, кълбо от добра енергия, талант на бъдещето.

Как се грижите за здравето си?

Като ходя редовно на лекар и зъболекар. Правя си също и необходимите годишни изследвания. Въпреки че често не ми се занимава с тези неща, знам, че здравето е на първо място. Какво да се прави…

Как поддържате физическа форма?

Като ходя на йога, много ходя пеша, скоро започвам катерене и ям хляб. Последното е от особена важност.

Весела Бабинова и Луиза Григорова в Пияните – постановка на Явор Гърдев в Малък градски театър зад канала – фотография Павел Червенков

 

Доколко обръщате внимание на храната?

Обръщам внимание, но гледам да не изпадам в крайности. Вече не ям пиле, ям доста по-малко месо от преди, внимавам откъде си пазарувам, избягвам пържено и бързата храна.

Дайте ни една добра идея за здрав дух в здраво тяло.

Движете се повече, намерете най-приятния за вас спорт, не се мъчете с неща, от които после ви е неприятно, че сте посетили. Избягвайте да си пазарувате готова храна отвън и не обръщайте внимание на дребнавите хора около вас, които имат мнение по всеки въпрос!

Ето спектаклите в Малък градски театър зад канала, в които можеш да гледаш Весела Бабинова. Тя участва и в Хамлет и Нощна пеперуда в Народния театър Иван Вазов. И във Вездесъщия по кината

 

Трансцендентална медитация

Най-добрата умствена техника за релаксиране.

Настрани от това, че я практикува цял Холивуд, но трансценденталната медитация е на повече от 5000 г. Ползите ѝ са не една и две. Има научни изследвания, че 85-90% от заболяванията са на основата на стрес и вътрешно напрежение. ТМ е способна да изчисти и най-дълбоките стрес наслагвания и оказва директно въздействие върху най-разпространените заболявания на модерния свят – хипертонията, наднорменото тегло, диабета – тройката, позната като стрес синдром.

Центърът за ТМ е тук

 

 Orange fitness

Анкетната карта на Orange Center

Щото, нали  всички разбираме от всичко, в това число и от фитнес.

„Какво толкова – ще потърся в интернет упражнения за крака, дупе, корем… Защо ми е някой да ми казва какво да правя, пък и забележки да ми прави”.
А как разбираш дали това, което срещаш в интернет, е подходящо за теб? Защо упражненията, които са помогнали на някого да влезе във форма, не дават резултат при теб?
Оказва се, че за да се подбере подходящия тип тренировка, е необходимо да се направи внимателен предварителен анализ на всички аспекти от живота на човек – от  ежедневни навици (хранене, почивка, движение) до минали и настоящи заболявания и травми. Точно затова ни впечатли анкетната карта, която се попълва за всеки клиент в Orange Fitness по време на безплатната  консултация с треньор, полагаща се към клубната карта. Тази анкета ориентира целия екип как да работи с клиента, така че ползата от тренировките да е максимална. Видяхме с персонален треньор да работят хора на всякаква възраст и, както стана ясно – с най-различни цели. Обясниха ни, че никога не е късно да се започне и че добрият треньор може да направи за начинаещия във фитнеса тренировка, която да е не твърде натоварваща, но в същото време ефективна и приятна.
Още по-добрият треньор (като тези в Orange Fitness) пък може да помогне на трениращия да се възстанови от някои травми и заболявания. Именно рехабилитационния фитнес е направлението, на което клубът обръща все по-голямо внимание.
Orange работи от рано сутрин, до късно вечер, в София – в Paradise Center, ет. 3, бул. Черни връх 100. Има го и във Варна, ул. Никола Вапцаров 3B. Повече – в сайта им.

 

Най-хубавите неща в този живот са безплатни

Георги Тошев, журналист, продуцент, космополит, вероятно най-летящият българин след Гришо.

Как се грижите за добрата си форма и тонус?

Ние сме създадени да се движим. Нашите предци са изминавали приблизително 19 км на ден. Ходене, тичане, тежести, скачане, разтягане. Отделете време, за да влеете масло в двигателя си. И ще се почувствате ентусиазирани, вдъхновени и щастливи.

Научих се да се вслушвам в импулсите на собственото си тяло, което ми сигнализира, когато прекаля с работа. Хубаво е човек да се научи да намалява темпото и да намира време за отпускане.

Все по-свързан съм с природата. Харесвам тишината. Моето място за бягство е навсякъде, където има природа и пространство във всички смисли.

Изкуството също за мен е пауза. 60 000 мисли средно на ден минават през главата на един човек. Около 95 % от тях са едни и същи всеки ден. Ако се потопиш изцяло в какъвто и да е било творчески процес – се поставяш в състояние на покой, подобен на медитация. Творческите хобита увеличават нивата на допамин и защитават мозъка от стареене. Например – уроците по даден музикален инструмент.

Дайте ни една идея за зрав дух в здраво тяло.

Когато човек живее със съзнанието кой е той, въпреки различните периоди, през които минава – тогава е щастлив човек. Навремето в Индия Пракаш ми каза: “Само човек, който е задоволил собствените си потребности може да направи нещо качествено за другите. Ако поиска!” Уча се да забавям ритъма на живот и все по-често разбирам думите му. И виждам резултата върху себе си.

Ако ви трябва напомняне как изглежда щастието – погледайте как децата играят заедно. Ако искаш да разбереш как да бъдеш осъзнат – погледай как децата си играят заедно.

А най-хубавите неща в този живот са безплатни – прегръдките, разходките сред природата, приятелите, времето прекарано с най-близките, слушането на музика.

 

PhysioLift от Eau Thermale Avène

По дрехите посрещат, но по лицето и посрещат, и изпращат.

Архитектите ще потвърдят, че фасадата е най-важната част от дизайна на една сграда. Фасада идва от фейс. И фасадите и фейсът не са от нещата, които стават по-добри с времето. Никак даже. Ако може времето съвсем да спре, ще е най-добре. За фасадите и фейса, че и за други работи.

Времето обаче не спира и затова хора с бели престилки, които могат да говорят с часове със сложни думи, от които ние сме чували само колаген и хиалуронова киселина, след множество клинични проучвания и експерименти, правят всичко възможно лицата ни да не се сбръчкат като на 300-годишна костенурка малко след като минем 30. Въоръжават ни с 5 грижи за подсилване архитектурата на кожата и ни съветват как да се грижим за нея денонощно. Де-но-нощ-но.

PhysioLift Precision филърът прави точна корекция на най-дълбоките бръчки, PhysioLift Jour крем и емулсия ни дават защита от външната среда през деня, PhysioLift Nuit балсамът детоксикира, докато спим, PhysioLift Yeux околоочния контур помага да се събуждаме сутрин като мацките от филмите. Обичаме такива филми.

От Avène.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стълбите

Ще се изкачваме ли в този живот или ще слизаме? 

Любен Зидаров – автопортрет

Много от подобренията на живота ни всъщност ни правят лениви – Google, Siri, асансьорите. Редакцията на егоист е в близост до парка Заимов. Там често виждаме художника Любен Зидаров, който скоро ще навърши 94 години. Разхожда се или пък носи торби с покупки. Споделя че, всеки ден изкачва стълбите на 5-етажната кооперация, в която живее. И всеки ден рисува илюстрации. И се чувства прекрасно. Е, вярно – малко недочува, което явно също е причина за дълголетие.

Стълбите са навсякъде. Също като шансовете.

 

Daily Elexir

Веган хранителна добавка под формата на вкусен шейк за максимална усвоимост с вкус на ананас.

Новата хранителна добавка на Надя Петрова – Daily Elixir for Health & Beauty е комбинация от елементи, които да подпомагат здравето и красотата едновременно, като звездните елементи са: хиалуронова киселина, три зелени храни, хитовият в цял свят пробиотик Bacillus coagulans, три протеолитични ензима и няколко суперхрани. Любима на Ивет Лалова, а тя – знаеш – няма как да греши.

Daily Elexir е тук

 

Ортопедични стелки IStep

Най-удобните обувки са… твоите обувки.

“Цял ден съм на крак и нищо ми няма.” Е казал никой, никога. Тези от нас, които работят на компютър не могат да влязат в обувките на някой, чиято работа изисква постоянно движение или стоене прав на едно място. “Ами да си купят удобни обувки или ортопедични стелки”, казвате компетентно вие. “Да, но първо да си направят компютърна диагностика на стъпалото,” отговаряме още по-компетентно ние.

Безплатно и безценно е. Най-накрая ще знаеш точните размери на стъпалата си, профилите на надлъжния и напречния свод и зоните на повишен натиск.

След това си избираш най-подходящите от 40 вида стелки в зависимост от това с какви обувки ще ги носиш и дали ще ходиш, тичаш, танцуваш или седиш зад бара. Дюстабан ли?! Стига де, 2017 сме. От ORTOS.

Къде могат да бъдат намерени – пълен списък.

 

 

 

 

Звуковата четка за зъби Philips Sonicare

Най-луксозното нещо, което можеш да направиш за усмивката си.


Звукова четка?! Какво друго да направим, ако не да я пратим на човек, който денонощно се занимава със звуци. Знаехме, че това е най-доброто нещо за зъби, усмивка и чар на пазара, но когато чухме новия албум на Рут Колева Confidence. Truth вече бяхме сигурни, че това ще е новия ни експеримент. Помолихме да я ползва 2 седмици, а тя ни изпрати няколко бързи впечатления:
* Първо бях възторгната от убийствения, почти сайбър, дизайн на тази четка – сякаш пристигаше от бъдещето в ергономична кутия, която имаше вход за зареждане, дори през лаптопа ми. Нещо, което аз особено ценя, докато пътувам.
* Петте режима на почистване ме накараха да стоя в банята под 10 минути, при все, че уреда има толкова разнообразни функции – избелване, полиране, масаж на венците – от какво да се лишиш по-напред?
* 62 000 почистващи движения в минута? Искрено не разбирам как толкова малко устройство има толкова мощен двигател. Шегата настрани, но в началото ми беше леко странно от екстремната бързина, с която работи, но пък бързо се свиква и е доста приятно. Освен това (без шега), направо сваля зъбния камък.
* Едно от големите предимства на Philips Socicare DiamondClean е че тотално променя смисъла на това да си “измиеш зъбите”. Забравяш за механичното търкане, разраняване на венци и дискомфорт. Тази четка просто върши всичко сама, от избелване до полиране. В комбинация с това, че чисти зъбен камък тотално измества, поне с половин година, нуждата от стоматологична профилактика.
Виж повече за Philips Socicare DiamondClean

 

Алое вера

Чудо от природата, истинско чудо от природата.


Лечебните свойства на това растения не са новина. Новината е, че сега можем да стреляме с него право в целта на проблема. С точното количество, в точното време и точната продължителност на терапията. Като как точно? Правим си сегментен анализ на десет телесни показателя – тегло, телесна маса и мазнини, % вода в тялото, мускулна маса, физически рейтинг, костна маса, дневен прием калории, метаболитна възраст, висцеларни мазнини. После получаваме детайлна консултация на база получените резултати и адекватна оценка какво се случва с нас в момента, къде са слабите места и влошените показатели и разбира се, как да се справим с отклоненията от нормата. Защото колкото и полезен и чист да е един продукт (а това алое е 100% чисто изцяло от вътрешността на листата на растението и с естествено добити стабилизатори), резултатът винаги зависи от оптималното съотношение качество-количество, съобразено с конкретния случай.
Възползвай се от 50% отстъпка от анализ и консултация за 15 лв вместо 30 лв като запазите своя час на 0876552111, Яна Велева

 

DNA Sport Fit

50 от лежанка наведнъж или 3х20 с почивки? ДНК-то ще покаже.

“Шест упражнения за шест плочки на корема” е заглавие, продало милиони мъжки и женски списания десетилетия наред. Е, вече всички (май) знаят, че такова животно като универсална тренировка и диета с гарантирани за всеки резултати просто няма. И няма как да има, защото всяко тяло е различно, всеки метаболизъм е сам за себе си. И какво правим сега? Научаваме сложни думи като нутригеномика и атлетикогеномика и отиваме да си направим персонален анализ на генетичните маркери.

На база на този уникален генетичен профил разбираме кой диетичен режим и кои спортни навици са записани в нашия генетичен код. И започваме да ги спазваме. Само ако искаме шестте плочки на корема, разбира се. Също така веднъж завинаги слагаме край на тъпите спорове кардио срещу щанги и протеини срещу въглехидрати. Всеки с паничката и тренажора си, както се казва и в лаборатория Genica.

Виж повече в сайта на DNA Sport

 

Head Hunters Barbershop

Kултурата на истинския мъжки груминг.

Head Hunters е почит към тристагодишните традиции на класическото подстригване и грижа за брадата, както и – разбира се – на кралското бръснене. Това е повече от мъжки фризьорски салон и съвсем не е салон за красота. Там работят изкусни майстори, знаещи как от най-дребните детайли се извайва истински мъжествен облик, докато обръщаш чаша уиски и прелистваш последните броеве на най-яките мъжки списания.

Head Hunters са на ул. Алабин 8 в София и в техния сайт

 

Atama – MyRun

Тичането е най-лесният и безопасен спорт. Не съвсем.

Уж сме родени да тичаме, но почнем ли да го правим, бързо разбираме, че тази работа не е само шорти-тениска-гуменки и хващай гората. Да не говорим, че нямаме нюйоркския Сентрал парк, лондонските алеи покрай Темза или берлинско изоставено летище с безкрайни километри писти. Плюс мръсен въздух и два сезона – кален и прашен. Но за тичане вкъщи или във фитнеса нямаме оправдание при наличието на мегаумни уреди, които играят ролята и на персонален треньор.

Като пътеката за бягане MyRun, която ти мери дължината и честотата на стъпката, позицията на тялото спрямо центъра на тежестта и ти анализира грешките. Ако си начинаещ повърхността на пътечката има безпогрешно шесто чувство и става по-мека и абсорбираща ударите, за да намали риска от контузии. Ако си про – тичаш на по-твърдо за постигане на максимално отблъскване. Личните треньори обикновено те овикват. MyRun ти пуска музика в съответствие с темпото ти. От онези примери, в които машините са по-приятни от човеците.

Здравето цена няма, а MyRun е с 0 % лихва за 12 месеца. От Атама.
“Умната” бягаща пътека

 

Накрая искаме да ти кажем това – здрав дух в здраво тяло се постига само с лични усилия. Горните идеи не струват нищо без твоята лична обич към твоето единствено тяло. Здравето не е късметче от кафе. Здравето е осъзнато усилие за хармония между теб и твоето тяло.