Спокойно можем да представим Екатерина Пламенова като един български млад предприемач с отношение към традициите, семейните ценности и холистичен поглед към бъдещето. През 2004 г. се мести в Австрия, където завършва както средно, така и висше образование. Работният й опит се развива в сферата на туризма, хотелиерството и маркетинга. Завръщайки се в България става част от екипа на посолството на Австрия в София. До един слънчев ден през 2021 г., в който решава да отдаде почит към събираните и тествани в продължение на 30 години билкови рецепти на своя дядо – външно търговски представител на България Боян Христов. Така създава българския бранд ReGen.

ReGen стартира със серия от 8 бленда насипни билкови чайове за най-често срещаните състояния и нужди във всекидневието ни. Целта на бранда е да обхваща холистична палитра от натурални билкови продукти за тялото, съзнанието и дома. Брандът партнира с доказали се на местния пазар семейни билкопроизводители, предлагайки най-високо качество билки и етерични масла. Дизайнът на опаковките е създаден с мисъл и отговорност към  природата. Те са леки и удобни за употреба и подбирани специално за правилното съхранение на продуктите.

Повече за ReGen, билките и холистичния подход към добро здраве, ни разказва самата създателка на бранда – Екатерина.

Кaкво е вдъхновението зад ReGen?

Основното вдъхновение е създаването на здравословни и чисти продукти, които хората да припознават и ползват в ежедневието си и така да бъдат по-отговорни към грижата за себе си и общото си благосъстояние. Главният стимул, който ми помогна в основаването на ReGen бе да предам знанията на дядо ми, който е посветил много години в изучаване на билките и етеричните масла и тяхното въздействие върху тялото и организма ни. Библиотеката вкъщи, която ми завеща, обхваща над 250 книги и сборници на най-доказалите се билколечители от България, Китай, Япония, САЩ, Германия, Франция… Има още много да чета по темата.

Kaкви трудности срещаш на българския пазар?

Българският пазар е сравнително малък и това има своите преимущества и недостатъци. Определено е предизвикателство да създадеш и развиваш голям и успешен бранд у нас. За тези 2 години и половина, които сме на пазара, все още наблюдавам предпочитанията и доверието на потребителите към чуждестранните марки. Стандартът за качество, често, се поставя под въпрос, когато говорим за млади български производители. Също така, все още много хора възприемат чая като зимна напитка или го асоциират с болестно състояние. Това определено не е така и ние се опитваме да променим тези възприятия. Стремим се да покажем, че пиенето на чай е удоволствие, ритуал и здраве през цялата година. Има хиляди вкусни билкови рецепти за коктейли, студени чаени напитки и прочее. Оптимистично е, че се засилва интересът към тази култура и у нас. Това ни дава още повече смисъл и мотивация да развиваме бранда.

Кои са любимите ти билки и блендове, какви са техните лечителни и благоприятни свойства?

Най-често у дома пия есенния бленд – “Autumn Feeling”, независимо от сезона. Дойде ли нова реколта, задължително заделям няколко кутийки за семейството ми. Мащерка, шипки, анасон, борови връхчета са едни от основните съставки в този бленд, които го правят безценен при смяна на сезоните и появата на вируси. Действа подсилващо на имунната система. Често си приготвям и мента с джинджифил, лайка или лятото най-много обичам блендовете “Perfect Day” и “Hugo” – изстудени с кубче лед, и освежаваща добавка от пресни листа мента и парченца лайм. Всички те имат благоприятно въздействие върху организма, като успокояват, балансират и стимулират имунитета.

Друг семеен ритуал е пиенето на “Deep Sleep”, за възстановяване от стреса от деня и подготовка за пълноценен сън. Лавандула, босилек, роза, дамасцена са част от чудотворните агенти на бленда. Признавам, че има и пристрастени към ефекта му у дома. 🙂

Може ли човек да се лекува само с билки?

Здравето на човека зависи от много фактори – средата и начина, по който живее, храната, която приема, грижата за менталното и физическото му здраве. Именно затова, грижата към него е хубаво да се разглежда по холистичен метод. Чаят и билките са едно малко, но мощно допълнение към това да се поддържаме здрави. Има билки и рецепти за много тежки заболявания, но всичко е много индивидуално, придружено с много допълнителни фактори, които играят съществена роля за лечението от конкретна болест и неразположение.

След дълго проучване и тестване, създадох бленда за женско здраве на RеGen (Women’s Health). Лично за моята симптоматика, предлага голямо облекчение и подобрение. Надявам се да помага и на други жени. Дядо ми също е тествал много рецепти върху себе си и премахна разни заболявания, от които се оплакваше.

Какво ново предстои на ReGen?

Като едно малко дете, ReGen е бранд, който е любопитен към нови възможности и устремен да развива все повече своя потенциал в разработване и предлагане на качествени продукти за нашия здравословен лайфстайл. Новата колекция от 6 бленда за майки и деца ни вдъхновява да продължаваме да търсим нови успешни формули за блендове, които да представим през идната пролет. Също така, планираме разрастване продуктовата ни гама от аксесоари за чай, свещи, добавки, както и колаборации с други български брандове.

Съвсем скоро ще е наличен и новият ни сайт, с който се надяваме да съберем още повече последователи към холистичната грижа за себе си, включваща спорт, козметика, уелнес и устойчив начин на живот.