Неповторимият герой на Антоан дьо Сент Екзюпери – Малкият принц оживя във великолепен спектакъл от Бродуей. Българската публика стана свидетел на спиращо дъха представление с елементи на мюзикъл, танци, въздушна акробатика и видео прожекция.

В три поредни дни зала 1 на НДК беше препълнена, а посетителите се наслаждаваха на невероятните артисти, които с лекота ги пренасяха в магичния свят на “Малкият принц”.

Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

Малкият принц

Дилън Бароне – Малкият принц/ Фотография: Виктория Вучева

Разказвач на класическата история на Екзюпери беше певицата Крис Мурон която е сценарист на адаптацията и сърежисьор на хореографката Ан Турние.

От Бродуей до България: мюзикълът „Малкият принц”

Дилън Бароне и Фабио Паси – Лисицата/ Фотография: Виктория Вучева

Самата Ан Турние споделя, че още в самото начало за адаптирането “Малкият принц” в сценична творба, си представя хореографията – полет на Принца от една планета на друга с въздушни и наземни акробатики и танц.

Фотография: Виктория Вучева

Летящи герои – пианицата, запалващият осветлението, поклащащ се върху летящ стълб, танцьори в ролята на Розата и Авиатора, Мъжът на суетата, който изразява себе си чрез брейк денс и паркур, крал, изпълняващ класически танц.

Дилън Бароне и Хелена де Граве – Розата/ Фотография: Виктория Вучева

„Книгата продължава да бъде с мен и в зрелия ми живот. Запознах се с нови млади и изключително талантливи артисти и това беше неочакван подарък. Предавайки своята страст към нашия “Малък принц” ние помагаме на възрастните да върнат своите детски сърца, а това е най-голямата ни радост.”, разказва Ан Турние.

Уесли Мюлер – Стрелочникът/ Фотография: Виктория Вучева

Определено екипът успява да събере перфектния актьорски състав:

Дилън Барон-Малкият принц и Орелиен Бернаред-Авиаторът, Крис Мурон-Разказвачът, Хелена де Граве-Розата, Фабио Паси-Лисицата, Филипо ди Кроста-Кралят, Мари Менуге-Пияницата, Марсин Джаниак-Фенераджията, Марта Ковалевска-Змията, Уесли Мюлер-Стрелочникът, Ромео Ланглоис-Суетният.

Дилън Бароне и Орелиен Бернаре – Авиаторът/ Фотография: Виктория Вучева

Сценичната адаптация на книгата става възможна и благодарение на видеодизайнера Мари Джумелин, която предлага нови сценични решения. Към това се добавят и въздействащата музика на Тери Трък, костюмите на дизайнера Пеги Хусет, дизайнера на осветлението Стефан Фрич.

Ромео Ланглоис – Суетният/ Фотография: Виктория Вучева

Нищо не би могло да бъде същото без звуковия дизайнер Тристан Висколиози, видеопрожекцията на Етиен Босар, грим и прическите на Кармен Арбуес Миро и реквизит Орели Гандильон.

Фотография: Виктория Вучева

„Тази история е универсална – тя обединява цялото човечество, а аз гарантирах присъствието на артисти от всички сфери и култури. В продължение на повече от десет години пътувам по света и създавам представления в Европа, Азия и Близкия изток, а „Малкият принц” ми позволи да създам шоу с артисти, които познавам и обичам”, казва Турние.

Фотография: Виктория Вучева

Така, с усилията на много таланти, „Малкият принц” от Бродуей става класически хит в целия свят, включително и България.