Хитовият мюзикъл “Малкият принц” от Бродуей гостува в България в началото на 2024 година. Предвидени са четири представления в Зала 1 на НДК – на 12, 13 и 14 януари.

Българската публика ще се наслади на театрален спектакъл с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг. Класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят, ще оживее на сцената по случай 80-тата годишнина от първото издание. „Малкият принц” е преживяване за малки и големи – спектакъл за цялото семейство.

„Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи световното пътешествие на „Малкият принц” и до България. По време на пътуването си „Малкият принц” споделя послания за човечност с многото различни хора и култури, които среща.  Радваме се да донесем неговата история за приятелството, самотата, любовта и грижата за другите и за нашата планета.”, споделя директорът на спектакъла Ан Турние.

Продуциран от Broadway Entertainment Group, „Малкият принц” е магичен първокласен театър. Критици от цял свят описват постановката като зрелищна и вълнуваща. Тя включва съзвездие от завладяващи герои, великолепни декори и цветни костюми. Спектакълът пренася зврителите в една ярка вселена от танци, музика, прожекции и акробатика. Публиката се потапя в модерна сценична продукция, събрала актьори от различни националности, която пленява сърцето и предизвика въображението.

 

Творческият екип на „Малкият принц”, носител на множество награди, се ръководи от режисьора и хореограф Ан Турние. С адаптация на либретото и сърежисура от Крис Мурон. Оригиналната музика е от Тери Трък, асистент хореография на Ноели Борделе, видео дизайн от Мари Джумелин. Дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн  – Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа – Кармен Арбуес Миро и реквизит – Орели Гандильон.


Цели поколения по света обичат „Малкият принц”, научил ни че „същественото е невидимо за очите”. Литературният феномен е продаден в зашеметяващите 200 милиона копия, преведен е на 250 езика, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

През януари ще имаме възможност да се насладим на тази красива адаптация на вечната класика. Представленията на „Малкият принц” са на 12 януари 2024 от 20:00ч, на 13 януари 2024 от 15:00 и от 20:00ч. и на 14 януари 2024 от 15:00ч. Билети се продават в ситемата на Eventim и на касите на НДК.