Най-българският от празниците иде. Колкото и да се опитват да го откраднат иприсвоят за свой изтребителите на индианците, Хелуин или по правилному Хелюлине наш празник. И не се поддавайте на спекулациите из разни медии, че това евносен празник, наш си е.

Набързо да викажа защо, след като явно „професор“ Божидар Димитров не иска да разясни:

Какво общо иматамериканците с тиквите? Щото предполагам се сещате на какъв висок електораленпиедестал са тиквите у нас.

Лакомство илипакост? Подкупи, заплахи, ВИС-2 и СИК не са началото или краят на тая практика.Комунистическата номенклатура си праща челядта да ви взима десятък – това едухът на Хелюлин.

Маскиране? Ниеможем да се маскираме така, че после сами да не се разпознаем. Посрещамепивкото студено време, изпращаме сезона на бирата и мастиката и посрещамеракията и виното. Затова и Люлин е в името – защото там София посреща Перник вамалгама от мултикултурализъм. Също така Свети Патрик си е наш празник за посрещанена летния алкохолен сезон, който сме измислили на ирландските симпатяги, задетоса ни дали сорт картофи, известен днес като самоковски.

Противно наразбиранията тая работа с кукерите няма общо. Прогонването на злите духове скосмати маски е всъщност интелигентно подсещане на жените да се епилират,измислено от прабългарските предци на Доналд Тръмп.

Но как да сепременим, така че да задоволим все по-чувствителния относно външния вид народ.Едните ще са взискателни, други ще се присмеят, а трети ще обяснят, че свизията шега не бива, защото какво са виновни хората, приличащи на другибиологични видове по рождение?

Ето го протоколът за допустимото хелюлинскооблекло:

Анцунг
Да не се бърка със спортната одежда анцуг. Анцунгът е поливалентно облекло смисия да се превърне в национална носия. Може да го видите да се носи както удома, така и сред миряни на някое църковно събитие, както и по абсолютно всякодруго време. Анцунгът отива на всичко, но е възможно хората да кажат, че сте семаскирали като селяк.

Бурка
Модерно е. Противозаконно е. Тръпка е. Също така близкоизточни фондации ще видадат хиляда хляба да носите бурка.

Бебешкосиньо
Дали ще е костюмче, лигавник, памперс или зимно космонавтче – оставямизбора на вас. Протоколът позволява. Бебешкото синьо е сред онези цветове катопепел от рози, праскова и слонова кост – модерните хомосапиенси, различаващи16-те милиона цвята на смартфоните си, ги кръщават нелепо. Ще се впишете съсзамах.

Фланелкана Камерун
За да припомните на шведите колко успешно беше Априлското въстаниеи как огромна част от сънародниците ви се скатават в напечени моменти.

Photoshop
Но не и прекалено, все пак би било неуместна подигравка да се пременитекато майка на нацията.

Рокляот Асеновград, за която сте ходили още преди половин година
Да ви се виждацелия разплоден асортимент. Високите токчета са задължение, но само докато несе разтанцувате, тогава трябва да се изуете по чорпогащник, защото на Фики неможе да се танцува на токчета. Бройте до 12, за да влезете в образ.

Пуловерот безглутенова веганска вълна и сандали от растителна еко-био-кожа
Не знамдали има такова нещо, но ще превъртите уреда, който измерва trend-овете и балъшките щуротии на епохата, вкоято сме.

Инстаграм филтър
Влошете качеството си и заприличайте на етикет на бира, изложен навитрина на будка преди 15 години и постепенно, но значително видоизменил се отвлиянието на слънчевата светлина.

Безплатнодържавно саниране със стиропор
Срещу градушки не пази, след 10 години ще сеналага да се облечете пак, но за Хелюлин ще е трайно и ще топли. И ще задържатоплите газове във вас си.

Кемтрейлс
Лека, проветрива материя, която вълшебни самолети ще ви спуснат от 10километра, маскирана като кондензирала и после замръзнала вода, която щереспектира наивните хора да странят от вас, за да не им контролирате ума и даги кастрирате с дрехите си.

Разбира се,премяната е едно, маскирането е друго. Наздравето е по-важно. И лакомството замезе, че иначе може да има пакост, ако човек не подложи. Наздраве!

Илюстрацията на Милена Вълнарова е начало на сътрудничеството ни с онлайн платформата за съвременен български графичен дизайн plakatkombinat.com.