С навлизането на електронните разплащания използването на дигитални портфейли е все по-често срещано. Според доклад на GlobeNewswire пазарната стойност на дигиталните портфейли към 2019-та година е била 1,043.1 милиарда долара и очакванията са да има годишен ръст от минимум 28.2%. Мобилното приложение не само улеснява начина, по който сме свикнали да боравим със средствата си, но и осигурява бърз достъп до всички лоялни карти (от магазини за хранителни стоки, фитнес, бензиностанции и пр.). Този начин на разплащане ни предоставя и допълнителна сигурност. Данни от потребителско изследване на Mastercard Централна и Източна Европа, проведено през 2019 г. потвърждават, че с нарастващата дигитализация на банковата индустрия хората търсят сигурност повече от всякога. Те посочват този критерии като един от най-важните за използване на дигитални банкови услуги (69%). В същото време, традиционно за България, потребителите отбелязват удобството и бързината, като основен фактор за използването на тези услуги – 44%. Близо две трети (68%) смятат, че в бъдеще ще се увеличи търсенето на мобилни финансови решения, тъй като те улесняват операциите и са далеч по-удобни.

Преди броени дни потребителите на родния дигитален портфейл Pay by VIVACOM получиха възможност да се възползват от уникалната не само за България  карта Mastercard Digital First. С това българският телеком стана първия, който се включва в програмата в Централна и Източна Европа, и сред първите два в Европа изобщо. Услугата осигурява достъп до виртуална карта за разплащане в дигиталния портфейл Pay by VIVACOM както и физическа пластика с всички функционалности на безконтактните карти, но далеч по-сигурна, с по-надежден и лесен контрол. Да не забравяме и изчистеният минималистичен дизайн.

Отново по посока сигурност, интересен факт е, че на физическата пластика са изписани само имената на картодържателя. Липсва каквато и да е чувствителна информация. Така например, уникалният 16-цифров номер (ПАН) и CVC кода (обичайно изписан на гърба) за онлайн плащания с картата се съхраняват само във виртуалната среда на дигиталния портфейл, а достъп до детайлите има единствено титулярът посредством използване на биометричните си данни или секретен код на мобилното устройство. Това гарантира допълнително предотвратяване на възможността за злоупотреби като използване на банкомат, за покупки в интернет, при загубване или кражба. Потребителят може да я „заключва“ с един клик в мобилното си приложение при несигурност или информация при неправомерно използване. По всяко време титулярът получава нотификации и детайлна информация за направените разходи по сметката си.

Услугата „Цифрово активиране“ на Mastercard (MDES – Mastercard Digital Enablement Service) е част от технологията на всеки мобилен портфейл, базирана на най-модерните технологични разработки за разплащане – EMV стандарт, токенизация и криптография. Гаранция за цялостност на информацията на картодържателя. Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на мобилното плащане. Когато потребителят използва кредитна или дебитна карта Mastercard с дигиталния си портфейл се дефинира уникален токен, съхранен на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност.

Освен високото ниво на защитеност, картата се отличава със стилна графика и оригинален оранжев кант, който я откроява.

Спечели 5000 MB и удобство в безкешовите разплащания в 3 лесни стъпки. 🤩 На това му казваме “Пей сърце“. Разбери повече…

Posted by Vivacom on Wednesday, 29 July 2020