Това се случва на всички президентски избори. Популярни лица от шоубизнеса се кълнат, че ако техният кандидат за поста не възтържествува, те ще стягат багажа за северната съседка Канада, или Европа, или космоса, пише Лиса Франс от CNN. След новината, че Доналд Тръмп води, а в последствие победи в президентската надпревара сайтът на миграционната служба в Канада – www.cic.gc.ca се срина. Интернет страницата все още е недостъпна.

Ето списък с някои знаменитости, които обявиха, че ще напуснат Америка, ако Доналд Тръмп стане новият стопанин в Белия дом:

Шер

На певицата този свят ѝ отесня, за това ще предпочете да построи новия си дом далеч от тази земя.

“Ако той бъде избран, аз ще се местя в Юпитер,” написа Шер още миналата година.

Брайън Кранстън

На Кранстън му стягат обувките на Сатаната и за това предпочита да се засели във Ванкувър, ако Тръмп печели.

“Със сигурност ще се преместя. Ще бъде нереално, ако това се случи. Надявам се, че Бог няма да го позволи”, сподели откровено актьорът.

Ейми Шумер

Комедиантката може и да не се шегува в интервю за NME, когато каза, че хваща пътя за Испания,ако Хилъри Клинтън загуби.

“Моята акт ще се промени, защото щетрябва да се научат да говорят испански, защото аз ще се премести в Испания, или някъде”,каза тя. “Oтвъд моите разбирания e, ако Тръмп спечели. Товае лудост.”

Челси Хендлър

Подобно на Шумер, водещата сподели, че също е набелязала Испания за нова родина. Хендлър даже се е подготвила – вече си има готов дом там.

“Взех си къща в друга страна за всеки случай, така че всички тези хора, които заплашват да напуснатстраната, а след това не го направят – аз за разлика от тях ще напусна страната,” каза тя през месец май в шоуто LiveWith Kelly and Michael.

Барбара Стрейзънд

Емблематичната певица и актриса може да се насочи към екзотичната Австралия. Стрейзънд сподели, че е притеснена за резултатите от изборите в австралийското предаване 60 Minutes.

“Аз ще се преместя във вашата страна, ако ми позволите, или в Канада,” казва тя.

Лена Дънам

Звездата твърдо заяви намерението си на наградите на БАФТА през април, че ще се премести във Ванкувър, ако Тръмп спечели.

“Знам, че много хора са заплашват да направят това, но аз съм сериозна,” каза тя.

Ne-Yo

Певецът заяви, че планира да изчезне от Америка заедно с канадския си приятел рапъра Дрейк, ако Клинтън загуби.

“Изчезвам към Канада веднага,” каза той пред TMZ. “Аз и Дрейк ще бъдем съседи, ако Доналд Тръмп станепрезидент.”