Пълният трейлър на “Джуди” е тук и можеш да видиш част от превъплъщението на носителката на Оскар Рене Зелуегър в образа на вечната Гарланд. Лентата проследява последните месеци от живота на Легендата под режисурата на Рупърт Гулд, а Зелуегър изпява всяка от песните като свои…

Трейлърът показва и Фин Уитрок, познат от La la land и Големият залог, в ролята на последният, 5-ти съпруг на Гарланд – Мики Дийн. Бракът трае едва няколко месеца до юни 1969-та година, когато на 47-годишна възраст Джуди умира от свръх доза приспивателни в евтин апартамент под наем.

Ограбена и с неконтролируема зависимост от различни субстанции, 30 години след славните времена на “Магьосникът от Оз” (1968 г.) Джуди Гарланд пристига в Лондон, където изнася представления в прочутия тогава нощен клуб The Talk Of The Town.

Казваш, че трябва да напусна децата си, ако искам да направя достатъчно пари за да бъда с децата си?” – пита Гарланд, изиграна от Зелуегър в трейлъра. Тя има три деца. Лайза от режисьора Винсенте Минели, Лорна и Джоуи от третия си съпруг Сидни Лафт.

Режисьорът Рупърт Гулд показва харизматичната звезда в най-уязвимите години от живота ѝ, когато самоконтролът е страдание в битката между сцената и времето с децата си. За нея той казва:

“Над 40 години Джуди Гарланд се смееше и обичаше, и забавляваше независимо какво ѝ поднасяше живота и публиката я обожаваше за това. Но тя плати цената на загубено детство за Холивуд, емоционално изнемогване и копнеж по “нормален” живот отвъд дъгата.

Това е силна и трогателна история, която се надявам да вдъхнови нова публика, преоткриваща наситеното с радост наследство на Джуди Гарланд.”

Относно изпълнението на Зелуегър, режисьорът твърди:

“Моето усещане беше, че Рене е подготвена по уникален начин да изиграе Джуди. Първо, защото е страхотна, носителка на Оскар. Второ, тя е удивителна комедийна актриса. И трето, знаех от “Чикаго”, че може да пее.

Бях пределно ясен с Рене, че не търся въплъщение на неповторимия глас на Джуди Гарланд, а това което исках е Рене да направи песните по свой начин и в това тя постигна сензационен ефект.”

Преди година, бяха публикувани слухове, че най-голямата от дъщерите на Гарланд – Лайза Минели, е във връзка със Зелуегър по време на снимките за напътствия, което носителката на Оскар за “Кабаре” (1972 г.) отрече в официалната си фейсбук страница.

Лайза е дъщеря на Гарланд от втория ѝ брак с режисьора Винсенте Минели, под чието ръководство Джуди снима Meet Me in St. Louis. Въпреки предупрежденията за неговата бисексуалност те влизат в брачен съюз, който трае едва 6 години.

Happy Father’s Day! I was blessed with the greatest daddy you could possibly hope for. He taught me everything I know….

Публикувахте от Liza Minnelli в Неделя, 17 юни 2018 г.

Happy Mother’s Day, mama! I love you ❤️

Публикувахте от Liza Minnelli в Неделя, 13 май 2018 г.

И не сексуалната му ориентация е била причината, както множество слухове твърдят. Или поне, не само…

Гарланд се ражда като третата, най-малка сестра в семейството на амбициозна майка, след като на последната е отказан аборт от местния лекар в Гранд Рапидс, Минесота. Етел Марион и съпругът й Франсис Гъм, водевилни артисти, управляващи местният театър, са във финансова безизходица, но представленията продължават. Едва на 2.5-годишна възраст най-малката им дъщеря Джуди се качва на сцената за изпълнението на “Jingle Bells” заедно със сестрите си и останалото е история…

История, продължила в Калифорния. Джуди е на 4-годишна възраст. Сестрите Гъм са вече Гарланд, а майката “захранва” таланта им с амфетамини (“the other ones.“) сутрин и приспивателни вечер. Джуди е на този режим от едва от 9-годишна възраст. Множеството опити в годините да спре са последвани с бурни реакции (от филмовите компании предимно, чието желание е закон за майката-мениджър) заради покачващите се килограми на малката звезда, която трябва да запази детското си излъчване колкото е възможно по-дълго. За да приключи живота си ограбена, пристрастена и пре-състарена…

Но не такава ще я помниш. Нали? #gethappy