Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi. Коледа със семейството, Великден с когото искаш, така казвали в Италия. Градината навътре в Palazzo Margherita е вътрешна градина по всички правила на вътрешната градина – скрита, закътана, разкошна, цъфти. Дните са по-дълги, температурата е все едно такава, за да бъдете вие такива – щастливи.

 

Фотография: Xperia

Фотография: Xperia

По някое време ще донесат сирена, а пролетта носи един особен вкус на местното козе сирене. Ще видите надписа masseria, това са малките ферми в региона, които произвеждат козе сирене, моцарела, рикота. После ще ви изведат навън, за разходка, а в един момент някой ще каже, че е време за giropizza – онази типична италианска вкусна щуротия, която всъщност е нещо като пица-дегустация. Всички сте заедно, сервират ви парче след парче пица, всяко различно.

Фотография: Xperia

Фотография: Xperia

Suite Four, четвъртата от деветте стаи в Palazzo Margherita винаги е заета. Интериорният дизайн е на дъщерята на Копола, София. Пастелни тонове, малка тераса с изглед към градината и онези характерни плочки на пода, които искате да имате навсякъде.

Фотография: Xperia

Място винаги има в Cinecitta bar, любимото място, наречено на прословутото римско филмово студио. Едно еспресо и после още едно – не бива да приключвате бързо, разговорите с бармана са бавни.

Фотография: Xperia

Копола винаги е казвал Bernalda bella за родното си място. Ако нощувате в Palazzo Margherita не пропускайте филмовите вечери. Колекцията от 300 филма, които са на разположение, подбрани лично от Копола, се излъчват в салона, големия салон и атмосферата е неповторима.

***

Всички фотографии са направени с изключителната камера на мобилен телефон Xperia XZ. Материалите са част от поредицата #xperiatravel. Очаквайте скоро на egoist.bg Епизод 10.