Здрасти. И днес събрахме по-важното в социалните мрежи за изминалите 24 часа. Срядата започва с преглед на архива:

И Самуил Петканов е на същото мнение – посмей се тук.

Има въпроси, които нямат отговор…

Сбогувахме се с голямата актриса на малките роли – Надя Тодорова, която с лекота ни караше да запомним завинаги репликите ѝ като тази:

Вероятността британците да гласуват за оставане в ЕС на референдума утре нарасна на 72%. Една Европа, по-разединена от всякога – свидетели ли сме на залеза на цяла една епоха: разбери повече тук.

Този исторически момент не остава безразличен никому. Дори за малката дъщеря на британската певица Лили Алън.

Лили Ло от Русия и нейният видеоблог за мода и красота са истинско вдъхновение.  Момичето страда от синдрома на МакКуин-Олбрайт, който е свързан с необичаен растеж на костна тъкан. Заради заболяването костите на Лили са деформирани, но тя не оставя болестта да ѝ пречи да води нормален живот.

Мода и вдъхновение още веднъж, този път от Краля на гротеската. Мерилин Менсън стана лице на есенната модна колекция на американския дизайнер Марк Джейкъбс. От Тъмната страна, както е наречен проектът, са още Миси Елиът, Кара Делевин, Ани Кларк, Кортни Лав…

В редакцията на егоист не можем да определим в кое видео Наоми ни харесва най-много. Сложна задача.

Пиано на лед. Едно историческо изпълнение на пианиста Лудовико Ейнауди в Арктика, който се присъедини към кампанията Спаси Арктика на природозащитната организация Грийнпийкс. До 24 юни в Тенерифе, Испания, се провежда среща на Комисията OSPAR, която може да вземе решение за обявяване на част от Арктика за защитена зона – за това се борят от организацията, особено след влошаването на състоянието на арктическия океан с увеличение на екстремните явления в Северното полукълбо, като наводнения, силни бури и суши.

Малкото е повече – японската Дзен философия е вдъхновение за изчистения стил на все повече архитекти минималисти. Но какво е да живееш минималистично – с три ризи, четири панталона и четири чифта чорапи – разбери от видеото.

Ако не ти е стигнало или пък не успя да откриеш кого да следваш, ако се интересуваш от футбол – помислили сме и за това. Проучихме вместо теб 10 български журналисти плюс един футболист-журналист, чийто постове трябва да четеш – виж ги тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg