Хората търсят информация за центрове за настаняване на мигранти, болници и маршрути. И по-конкретно в ГЕРМАНИЯ. Във време на нужда и несигурност, над половината от търсенията от Сирия са за“емиграция в Германия”, “убежище в Германия” и “пристигане в Германия”. Търсят се още карти и съвети за лечение нарани и оказване на първа помощ.

И това желание за физическо оцеляване не е никаква изненада, след като през последните 4 години кървавата гражданска война в страната взе милиони жертви и даде началото на невиждана мигрантска вълна към Европа.

Другата група ключови думи в търсенията в интернет от Сирия е относно УНГАРИЯ. След като държавата приложи сила за ограничаване на мигрантския поток, сирийското население ежедневно следи развитието на процесите и нагласите в страната.

Миналият вторник по време на изказването си пред Fortune Most Powerful Women International Summit вицепрезидентът на Google за Европа, Среден Изток и Африка заяви, че в останалата част от света най-търсената дума през Google е Ламар Одом – бивш баскетболен играч и настояща ТВ риалити звезда.

Така интернет за пореден път доказа, че може адекватно да отговаря на потребностите на хората.

А в Сирия те са живот.