Привет. За да не те отблъснат контурите на съвременния свят – забави го, накарай го бавно иполека да съвпадне с твоето собствено темпо.

Нямаше ситуация, която сама по себе си да ме уплаши. Някак винаги си се представях седналдоволно, седнал в чашката на лютиче, засмукал цветния сок. Дори и да попаднех взатвора, имах предчувствието, че ще ми хареса. Предполагам, това бе, защото знаехкак да не се съпротивлявам. Другите хора се износваха от блъскане, дърпане,бутане. Моята стратегия бе да се нося по течението.

Хенри Милър

Не прибързвай да отричаш и критикуваш опаковката, преди да си осмислил и усетил вкуса насъдържанието.

Остави се на спокойствието да изпиеш по още едно в името на топлината и толерантността.

А новините са си все същите – идва някой и загася светлините.

Съществуват цели преспи грешки, но някои изглеждат съвсем смислени и многозначителни.

Докато Доналд Тръмп търси под дърво и камък звезди, които да включи в списъка си за гости на 20януари – деня на встъпването му в длъжност, Барак Обама не може да се оплаче отлипса на знаменитости по случай прощалното му парти в Белия дом.

Мерил Стрийп с пламенна реч за Холивуд в една светлина, която не всеки ден виждаме. Индивидуалността може би има шанс да преминеневредима през вилнеещите стихии на Холивуд.

Том Хидълстън си занесе у дома златен глобус за ролята в The Night Manager. Актьорът отдели време да разкаже за благотворителната си дейноств Южен Судан, но не всички бяха впечатлени от речта му и отправиха критика, четой по-скоро се хвали, отколкото говори за добра кауза. А знаците на остронесъгласие и отегчение бяха явни.

Съюзът спайди-пуул вече е скрепен. Фантазиите стават на пух и прах, когато Райън Рейнолдс и Андрю Гарфийлд са особено романтични със самите себе си. Междувременно феноветезапочнаха да говорят за сценарий нафилм, в който двамата герои избягват заедно и заживяват щастливо за вечнивремена, разказвайки си саркастични шеги до края на дните си.

Присъствието на Брад Пит на глобусите изненада всички. Най-хубавото нещо на церемониите по награждаване е, че никога не знаеш кой ще сепояви.

След като миналата година Лейди Гага изпя американския химн на финала на супербоул в Сан Франциско, през 2017-та певицата се завръща, за даизпълни най-големите си хитове на сцената на 5 февруари по време на мача затитлата. А репетициите вече започнаха.

Победата винаги е сладка. Дълбоко в генома ни е заложено да успяваме тогава, когато сме уверени.

Понякога далеч не е необходимо да наплючиш пръст, за да разбереш накъде вее вятърът. Фактът, че едостатъчно силен, те кара да се откажеш от всякакъв вид проучвания.

А когато на целия свят тази неделя му се сторила по-пуста от обикновено – Дейвид Боуи е трябвало данавърши 70 години.

От друга страна, неделите са една идея по-поносими, когато Карла Бруни вземе нещата в свой ръцеи нахлузи коженото яке.

Във всеки случай по-добрият вариант си остава ваканция в Европа.

Рентгеновата снимка на Космоса все пак не е толкова мрачна. Изкривяване навреме-пространството не е нечия случайна грешка.

И нищо не пречи да развиваш поизкривената пружина на нежността у себе си от време на време.

Политиката е умение да се управлява полисът, градът, държавата; да се осъществява организиран контрол над населението. Защото не е имало по-горещ политически месец тази година. Кого да следваш в социалните мрежи, ако искаш да знаеш всичко за политиката – отговорът се крие тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg