Много изследвания са показали, че женените хора са по-добре във финансово отношение, отколкото тези, които не са минали под венчило. Според редица проучвания брачните двойки могат да се похвалят с повече приятели, получават по-голяма социална подкрепа и имат доста по-малко нездравословни навици, отколкото на неженените. Но освен всичко това изследователите са открили, че ако сключиш брак увеличаваш вероятността да оцелееш слединсулт, пише Никола Бейклър в The NewYork Times.

В анализа, публикуван в списанието на Американската сърдечна асоциация ,е включена национална представителна извадка от 2351 мъже и жени, които саимали инсулт и са били изписани от болницата. По време на периода напроучването (1992-2010), 1362от тях по-късно починали.

Изследователите открили,че в сравнение със семейните, неженените имат 34% по-висок риск от смърт. Хората,които са имали множество разводи са били с 50 насто по-висок риск, а процента при овдовелитеняколко пъти е наполовина. Водещият автор на изследването е Матю Д. Дюпре – социолог в университетаДюк. Той споделя, че проучванетопотвърждава други изследвания, които показват “как нашите социалнивзаимоотношения могат да имат непосредствени и трайни последици за здраветони”.

Така че няма какво да му мислиш – отвори сърцето и запази мозъка си.