Всяка година в долината Коачела, Калифорния се провежда едноименният фестивал на музиката и изкуствата – събирателно за креативност, свобода наволята, мир и любов. С репутация на рай за свободния дух и либерални идеи, събитиетое събира 99 000 души, а актуалният аутфит винаги има хипи нотка. Хедлайнерите за2017 са Бионсе,Кендрик Ламар и Рейдиохед, икакто можеш да предположиш, билетите за тазгодишното издание са изчерпанисамо за няколко часа след пускане в продажба (цена: $399 за 1 бр.). You do the math for the total.

Отваряш сайта на фестивала и виждаш вятърните мелници, четешза приносa към подобряване състоянието на долината посредством няколко различниинициативи, разглеждаш прекрасните предложения за храна (за всеки вкус,диетичен режим и бюджет) и започваш да си представяш десена на пончото си иотпускането от джойнта, докато Рейдиохед забиват.

За съжаление под привидната хипи обвивка се оказва пъклен план срещу свободната воля, екологични проблеми и сексуалност. Според Afropunk и Uproxx, собственикътна фестивала Филип Аншутц е свързан с крайно десни организации и вероятноизползва събитието за да субсидира анти-ЛГБТ групировки, опозиционери на глобалното затопляне и климатични промени.

Аншутц есобственик на Anschutz Entertainment Group – една от най-големите компании в света за спортнии забавни събития. AEG e компанията майка на Goldvoice – организатор на самия фестивал, мениджър на Los Angeles Lakers, Clippersbasketball team и Колизеума на Caesars Palace в Лас Вегас. Според данни на WashingtonPost, той е превеждал стотици хиляди долари от печалбата на компанията си вняколко крайно десни организации, измежду които Alliance Defending Freedom, TheFamily Research Council и Тhe National Christian Foundation – всички агресивнокрайни срещу идеята за равни права на ЛГБТ обществото.

Доминик Сисли пише в Dazed&Confused, че Greenpeace обвиняват Аншутц вспонсориране на няколко организации, отричащи климатичните промени наравно сКоч Брадърс. Той е един от присъстващите на стратегическите срещи на Коч, коитосе провеждат веднъж на всеки 2 години. Посредством милиони долари всяка годинавлияе на щатската политика, твърди директора на ProgressNow Colorado – Иан Силвери, през изминалата година и допълва: Влиянието на Фил Аншутц в политиката на Колорадо е известно от години,но степента му на подкрепа за крайни анти-ЛГБТ групировки и спонсорирането наекстремистки организации на омразата като Pray in Jesus Name е шокираща. В настоящите времена от aмериканската история, когатодискриминацията и насилието срещу представители на ЛГБТ обществото е въввъзход, подкрепата на на подобни структури поставя Аншутз на грешната страна вКолорадо, и грешната страна в исторически аспект.

Тези разкрития са в тотален разрез с идеята на фестивала за музика иизкуства, който сме свикнали да следим през профилите на звездите в социалнитемрежи всяка година. Оказва се, че един уикенд в израз на свободна воляспонсорира омразата и анти-прогреса. 

О, Зигмунд! Успокой хомофобите, че е ОК дасе възбуждат от гей порно! And let it be peace!