Привет. На днешния ден през 1749 г. е роден Йохан Волфганг фон Гьоте. Говори се, че преди да си отиде от този свят, прочутият просвещенец казал: “Licht, mehr Licht!” (Светлина, повече светлина!). Ирониците обаче съвсем в свой стил не се оставят да бъдат подхлъзнати толкова лесно и разказват историята в малко по-друг вариант. Според тях точните думи по-скоро били: „Nicht, mehr nicht!“ (Не, повече не!). И макар да дочуваме различни версии за живота, за всеки случай гледаме да си отработим своя собствена, която да звучи също толкова убедително.

Всеки ден трябва да послушаш поне една песен, да погледнеш хубава картина и да прочетеш поне едно мъдро изречение.

Гьоте

След уикенда е съвсем в реда на нещата механизмът ти да откаже да работи на пълни обороти. Не му се сърди излишно.

Неделя. Тим билдингът помага за сплотяването на колектива, за много яки селфита и за промяната на фейсбук-категорията семейно положение в „сложно е”.

Публикувахте от Luben Dilov в 27 август 2017 г.

От значение обаче остава това да запомниш най-същественото накратко и да го носиш навсякъде с теб.

В края на миналата година, по време на разговор с едни страхотни хлапетии от един 5-ти клас по покана на техния учител п…

Публикувахте от Емил Джасим в 27 август 2017 г.

Като например това да не се оставяш да те изпързалят откъм това какво да четеш и други първостепенни работи.

От вчерашната – както винаги – бурна полемика около Време разделно става за пореден път ясно, че тази книга ще има тепър…

Публикувахте от Milena Fuchedjieva в 27 август 2017 г.

А тези дни картинката общо взето е една и съща, но я въртим от няколко страни, за да не изпуснем случайно нещо от поглед.

Междувременно местим стрелките на часовника според вътрешното усещане и обстановката, която ни е приютила.

Според мен бъдещето на бокса не е в такава палячовщина като Мейуедър – Макгрегър, а в доброто честно качване на ринга на…

Публикувахте от Dragomir Simeonov в 26 август 2017 г.

Подсещаме те за позабравените мъдрости, които може да вкараш   съвсем скоро в употреба.

 

 

Прехвърляме погледа си към смислената обща работа. Добрите каузи заслужават да бъдат подкрепени. Особено когато става въпрос за нещо, което наистина си струва.

Владислава Цолова от сдружение "Аутизъм днес" и фондация "Стъпка за невидимите деца" – организации, които се занимават а…

Публикувахте от Niki Kunchev в 27 август 2017 г.

В този дух – по силите ти е да катурнеш нещата към желаната от теб страна. След като Бербатов ни доказа, че е напълно възможно четирима души да се возят на едно колело, вече сме напълно сигурни в това твърдение.

Те казваха, че няма да стана шампион на Англия… Те казваха, че няма да стана голмайстор на Висшата лига… Вчера ми ка…

Публикувахте от Dimitar Berbatov в 27 август 2017 г.

Междувременно актрисата Блейк Лавли отразнува своя тридесети рожден ден, а съпругът й Райън Рейнолдс побърза да й честити в социалните мрежи с шега на неин гръб. Най-добре се смее този, който знае как да се усмихва по снимки.

Изрязаната физиономия от картичката за рождения ден не е първата от поредицата със семейни шеги, скроени от Рейнолдс. Светът е само повод за въображение и малко откраднат смях.

Потегляме напред към новата седмица, като първо си приготвяме закуска за шампиони на тигана с по-доказалата се ръка.

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev) on

Горивото за въртене на педалите на колелото са не само протеините, полегнали в яйчените кори, но и усещането, че нещо хубаво има да се случва.

Туристи.

A post shared by Julian Vergov (@julianvergovnet) on

И макар в понеделник ентусиазмът ни да не е във връхната си точка, нищо не пречи да се порадваме на гледката. Спокоен и изискан понеделник!

Публикувахте от People of Sofia в 23 август 2017 г.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg