Привет. Фактът, че някой те наблюдава, не означава, че трябва да прекратиш играта си.

Обществото е изобретило някаква фалшива изтънчена логика да всмуква и променя хората, коитоса вън от общоприетото лоно. Ако пък приемем, че знам всички за и против, знам,че ще умра млад, че съм с акъла си и т.н., и т.н., но пак искам да употребявамсмак? Те просто няма да ти разрешат.

Ървин Уелш

А понякога е значително по-надеждно да се обърнеш към зеленчуците.

Дръж се за спомените, докато не ти се случи нещо друго, също толкова интересно.

В Древна Гърция хвърлянето на ябълка по някого се е смятало за проява на романтични чувства. А вчерашнитесъбития дори Нютон не би могъл да ги подчини на някаква закономерност.

Време е за последната разходка на Мишел Обама по червения килим на Белия дом редом докучетата Sunny и Bo.

А по-късно дойдоха благодарностите, прегръдките и усещането, че май наистина е време да тръгваш.

След като семейство Обама официално напуска Белия дом, личният им фотограф реши да ги изпратиподобаващо, като сподели любимата си снежна снимка от последните осем годинивярна служба.

Броени дни преди встъпването си в длъжност Доналд Тръмп вече работи за преизбирането си през2020 година. Слоганът вече е измислен и е малко в духа на предишния, нещо катоестествено продължение – Keep America Great. Тръмп подхвърли фразата по времена интервю пред Вашингтон поуст. Оказва се обаче, че слоганът съвсем не е нов –третата част на хоръра The Purge: Election Year носи същия лозунг. И тук някъдемежду хоръра и политиката се намества сатирата.

Междувременно Джони Деп спечели наградата за любима филмова икона на People’s Choice awards. Капитан Спароу благодари на феновете си в една лекообъркана и смутена реч.

Блейк Лайвли отвя конкуренцията на Емили Блънт, Джулия Робъртс и Мерил Стрийп, като спечелинаградата за най-добра драма актриса за ролята си във филма Опасни води. Лайвлиблагодари на съпруга си Райън Рейнолдс и накрая се провикна, за да напомни навсички ни един важен факт, който често забравяме – You can’t have him, he’smine!

На Дженифър Лопес й отне 8 номинации, за да си тръгне най-накрая с награда в категорията любимаактриса в тв криминална драма за ролята си в Shades of Blue. Том Ханкс пък приеосмата си награда, този път за любим драма актьор с емблематичното за него “Throwdeep, baby!”. По този начин подписва и фен картичките си.

Скот Истууд – синът на Клинт Истууд реши да разнообрази ежедневието си, като скочи от стръмнаскала в Австралия. Истууд младши е в Сидни за заснемането на филма Pacific Rim,но си взе почивен ден, за да се наслади на своеволията си. Единственият проблемидва от това, че не е особено законно да се скача от точно тази скала и на тозисъщия Скот можеше да му се наложи да се изправи лице в лице с властите.

Най-добре се смее този, който се смее сам на собствените си шеги. Доказано е доста отдавна.

Звездният дъжд от пересеиди се слави със способността си да изпълнява това, за което го помолиш.А и не е особено начесто, затова го и ценим.

Мястото, което подредиш по свой вкус и се наместиш удобно, автоматично се превръща в най-изисканото.

Политиката е умение да се управлява полисът, градът, държавата; да се осъществява организиран контрол над населението. Защото не е имало по-горещ политически месец тази година. Кого да следваш в социалните мрежи, ако искаш да знаеш всичко за политиката – отговорът се крие тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg