Като част от своята “Dollar Baby” кампания, Стивън Кинг дава възможност на учащи филмови изкуства да адаптират негови къси разкази. На едноименната страница в сайта си той публикува всички такива с надпис:

Тези разкази не са част от договорни права за филм, което означава, че са свободни за учащи, желаещи да адаптират разказ от Стивън Кинг. Ако искате да бъдете едни от моите “dollar babies”, изпратете ни информация. 

Кинг започва тази програма преди повече от 40 години. Пред ВВС той казва: “Около 1977-ма година, когато популярността ми започна да нараства, с това намерих възможност да върна малко от радостта, която ми даваха филмите.

Някои негови предишни адаптации поставят началото на много успешни кариери, като тази от 1983 година на “Жената в стаята” от режисьора Франк Дарабонт известен с филма “Изкуплението Шоушенк”.

В този случай, сценарият ще бъде адаптиран от 16-годишния Алфи Еванс и 14-годишния Керис Клис от филмовата академия Blaenau Gwent в Уелс, Обединеното кралство. Общо около 30 ученици ще работят по проекта. Техният преподавател Кевин Филипс обяснява:

Това, което направихме е да изпратим мейл до неговата секретарка Маргарет, на който тя отговори в рамките на 24 часа и ние ѝ обяснихме какво искаме да направим, че не е с комерсиална цел и ще бъде продукт на нашите ученици. В отговор тя ни изпрати договор подписан лично от Стивън Кинг.

Едно от условията в договора е било да изпратят DVD копие с готовия продукт на писателя, който изпитва огромно удоволствие да гледа адаптациите.

Разказът, по който ще работят се казва “Велотренажор” и е част от сборника му “Малко след залез“. Кратка история за артиста Ричард Сифкиц от Ню Йорк, който трябва да се справи с наднорменото си тегло, след новината за опасно високите нива на холестерол в кръвта си. Именно тази новина го довежда до нови творчески състояния.