За традицията и мащаба на шоуто в полувремето на Супербол ти разказахме тук и продължаваме да следим. Към момента, за следващото грандиозно изпълнение се подготвят Maroon 5, но не като първи избор. По скоро след отказ на Риана, подкрепяща Колин Каперник и неговият протест срещу дискриманацията на цветнокожи и полицейското насилие над тях.

View this post on Instagram

My Brother! United as One! @e_reid35

A post shared by colin kaepernick (@kaepernick7) on

Според източник на GQ “НФЛ (Националната Футболна Лига) и CBS много искаха Риана да бъде изпълнителя идната година в Атланта, по време на Супербол”, допълвайки “Те и предложиха, но тя отказа, заради спорната ситуация с колениченето (по време на националния химн започнало от Колин Каперник). Тя не е съгласна с позицията на НФЛ.

Историята не свършва тук. Независимо, че след протеста си Каперник не е активен играч, популярността му не намалява, а напротив. Така, неочаквано след Риана той бе подкрепен от комедийната актриса Ейми Шумър, която от своя страна е отказала да участва в рекламен клип на Супербол и коментира в социалните мрежи, че “ще е добре ако @maroon5 откажат участието си подобно на @badgalriri“. Според Шумър, повече бели играчи трябва да коленичат в подкрепа на събратята си, след като стават ежедневно свидетели на толкова груба липса на равнопоставеност и постоянна дискриминация в САЩ. В противен случай по нищо не се различават от всеки един съучастник. Ето и пълния пост:

Надеждата на футболната лига да заметат проблема след ситуацията създадена от Коперник, като забранят протестите от страна на играчите по време на футболно събитие, се оказва стратегия, която не сработва в тяхна полза до момента. Едно от най-гледаните събития и мечта за участие на всеки изпълнител (помниш ли вълнението на Бионсе, когато полувремето беше нейно?) може да претърпи тотален поврат, ако ефектът Риана продължи.