Винаги сме отделяли специално внимание на мъжките плувки, тъй като е трудно да открием качествени такива. Ще си кажете – какво пък, това ли е най- важното, ала едни отлични мъжки плувки спасяват през лятото – първо, намаляват багажа; второ – носите ги и в морето и на вечеря, че и през нощта; трето – съхнат бързо; четвърто – другото лято не търсите други и т.н. Забравихме – изглеждат добре.

Напоследък – вярно, по ред филмови причини – банските тип “торби до коляното” започват да изчезват от мъжкия гардероб и господата откриват някак несъзнателно, че хубавите мъжки бански са къси, добре скроени. Точно затова са еднакво удобни за цял ден на плажа, но също така и за партито вечерта, съчетани с ленена риза. В допълнение – не приличаме на сърфисти (защото не сме), нито за млади тийнейджъри (също не сме), пък и новите материи позволят банските да изсъхват бързо, едноцветни са и някак наистина пасват на всяка ситуация.
CDLP е една от онези магнетични със своя минимализъм шведски компании, които произвеждат предимно мъжко бельо, ала отскоро са на дансинга и с мъжките си бански. Създадени през 2016 година от Кристиан Ларсон, фотограф и Андреас Палм, предприемач, CDLP изненадват с първи модел мъжки бански, създадени от футуристични материи.

Банските, които ни харесват са Aperitivo Swim Trunk и са създадени от иновативни материали, както и всички останали продукти на CDLP. На всичко отгоре са оранжеви. Има и черен вариант, както и тъмносин, спокойно.

Що се касае до материята, ох, материята. Иде реч за ECONYL – регенерирани премиум найлонови фибри, направени от океански отпадъци (най-вече стари рибарски мрежи). Налични в оранжево и тъмносиньо, тези мъжки плувки изсъхват бързо и позволяват, буквално, да правите каквото си поискате. Изпитано.

Забравихме и още нещо. Тези бански са “conversation starters”. Да кажете на една дама, че банските ви са направени от стари рибарски мрежи (като, разбира се, посочите някаква извънредно секси-локация, от която са набавени въпросните стари мрежи, не е лошо, съгласете се). Банските са и секси без уточнението за рибарските мрежи. Ушити по класическа технология и приличат на елегантни къси панталонки.

Нещо повече – господата Кристиан Ларсон и Андреас Палм първо създадоха мъжко бельо, което е далеч по-трудно от мъжки плувки, тъй че имат опит в занаята. Казват ми, че концепцията им е базирана на “интелектуална мъжественост”, повдигам вежди, ама звучи правдоподобно, какво пък. При “интелектуална мъжественост” родната концепция “горе ръцете, долу гащите” не минава, ще трябва да се търси нещо по-софистицирано.