Тя е по-скоро като шесторъкият Шива, но пък няма по-хубаво нещо от това да правиш неща, които обичаш. Занимавала се е с мода,история, реклама, докато един ден осъзнава, че пак ѝ се е ходи на училище. Така се озовава в Goldsmiths, University of London, където прави магистратура Cultural & Creative Entrepreneurship. В момента е част от екипа на иновативна агенция 100%Open, съосновател на NX Creative Lab, с мисия за реализиране на алтернативен градски проект UrbanEast. Тя е Яница Владимирова, част от поредицата ни интересни българи в Лондон.
Ще се СРЕЩНЕМ ЛИ ПАК СЛЕД 10 ГОДИНИ в България?

–     Еее, не драматизирай! Ще е само следняколко дни.

БЯГСТВО ли беше Лондон или по-добра възможност?

–     Не съм добра в бягането, а пък и никой не ме е гонил. По-скоро Лондон е авантюра, към която лесно се пристрастих!Толкова е пъстър, алтернативен, неспиращ, откачен, вдъхновяващ, звучен, непредсказуем …,че не беше трудно да ми влезне под кожата. Малко като нимфомания е – всяко нещо ти носи различен оргазъм (само се надявам Brexit да не ми съсипе съвсем секса хаха).

Къде би си направила СРЕЩА с нас в Лондон, ако интервюто беше на живо?

–     Хм, зависи кога ме хванете в крачка.Доста съм спонтанна, така че бих импровизирала. Може да е на по пица и вкусна домашна бира в Crete Brewery. Или да отскочим до Rough Trade за по едно нечовешко кафе, приготвено от един от най-добрите баристи в Лондон, а и вероятността да има як гиг еголяма – с един куршум два заека. Освен това автентичните бейгълите на Brick Lane (зад ъгъла) не са за изпускане (така че станаха три заека). Или нищо чудно да ви изненадам с едно morning rave парти на по много вода, танци, а може и сладки.

С кой би се качил на ГОЛЕМИЯ КОРАБ, ако предстоеше потоп?

–     Обожавам семейството и приятелите си,а те са доста и навсякъде. Вероятно клонингът няма да свърши работа, затова няма да ми е проблем да изпусна големия кораб. Така или иначе всички ще умрем накрая.

СВЕТЪТ ЗА ДВАМА ли е?

–     Никога! За всеки е.

Трудна ли е ТЕЛЕФОННАТА ЛЮБОВ или как ти се отразява комуникацията от разстояние с близките ти?

–     Хаха… Невъзможна! Дори и с толкова напреднали технологии.

ТОПЪЛ ДЪЖД има ли в Лондон?

–     Да, при толкова много вариации съм случвала и на топъл.

С България казахте ли си СБОГОМ илисамо довиждане?

–     Харесвам архаичното звучене на думата“сбогом”, но никога не ми е попадала в речника. А и с България все по-често щеси казваме “здравей” покрай новия ми проект UrbanEast.

Една ИСТИНА за успеха зад граница.

–     Това толкова относително понятие “успех” не бих го погледнала зад граница, а  по-скоро от друг ъгъл – действие. За мен е да имаш вяра, търпение и хъс да правиш това, което обичаш и за което мечтаеш, независимо къде се намираш.

Ставаш ли по ПЪРВИ ПЕТЛИ или обичашда поспиваш ?

–     Опитвам се да ставам, но по-скоро се случва да си лягам по първи петли.

Опиши животът си тук и сега като МИГ ОТ ПРИКАЗКА.

–      “Когато на теб пръв ти хрумне някоя идея, ти взимаш патент за нея и тя е твоя. Аз притежавам звездите, защото никой преди мен не се е сетил да ги притежава.” (Малкият Принц)

Имаш ли в Лондон любими ХОРА И УЛИЦИ?

–     Разбира се, иначе не се живее! Късметлийка съм, че винаги някак си ми се получава да се обкръжа с доста пъстри, вдъхновяващи и искрени хора.

Любими улици!?! Трудно ми е да кажа – като едно истинско градско момиче жаждата да откривам нови кътчета и преоткривам забравени такива не стихва.

Какъв щеше да си В ДРУГО ВРЕМЕ, В ДРУГ СВЯТ?

–     Знае ли човек? Вероятно все такаавантюристична, витаеща в облаците и усмихната на живота натура. С две думи –развей прах.

Какъв е нашият СИГНАЛ – за насбългарите?

–     Опааа.

В края на 2015 година Дарик се допита до своите слушатели, читатели на darikradio.bg и приятели в социалните мрежи, кои според тях са онези млади българи в Лондон, доказали се със своята предприемчивост, интелигентност, образованост. Така съставихме списък с над 30 млади и успешни българи, които работят в различни професионални сфери като моден дизайн, кулинария, спорт, култура и изкуство, образование, архитектура и други.

интересни българи в Лондон – един проект на Дарик радио и егоист