Имаме втори медал от Олимпиадата! Качваме едно ниво нагоре до среброто. Донесе ни го Мирела Демиревав скока на височина. Признаваме си, това бе супер изненада. Едва ли някой еочаквал отличие от 26-годишната хубавица. Мирела скочи 197 см, изравнявайкиличния си резултат – колкото победителката от Испания Рут Бейтия и третата –Бланка Влашич от Хърватия. За нея пък е нормално да сърба попарата на българки.Медалът на Мирела е първи за атлетиката ни от 16 години – сиреч от Сидни,когато Тереза Маринова стана олимпийска шампионка.

Стигам до голямата мислабост – ансамбъла по художествена гимнастика. Михаела Маевска, РенетаКамберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова самомичетата, в които всеки се кълне за медал. Те вече имат един такъв – закрасота. Нашите вече са на финал и днес чакаме подвизи от тях.

Друга хубавица – НевянаВладинова завърши на 7-мо място в многобоя на художествената гимнастика. Невидебютира на Олимпиада и постижението и никак не е лошо. Отдавна не сме някаквасериозна сила в индивидуалното. Битката за медалите приличаше на първенство наСССР – злато и сребро за рускините Мамун и Кудрявцева и бронз за украинката Ризадтинова.

В борбата – крах. Дваматани борци изиграха общо три схватки и си тръгнаха. Важното е, че са живи издрави. Димитър Кумчев бе прегазен от грузинец с 0:10 точки. Въпреки,определението „прегазен” някак не подхожда на 125 килограмов мъжага.

На Димитър Кръстанов нямада му се сърдим за 33-то място в модерния петобой. Все пак това е Олимпиада и еважно участието.

Един съперник повечеимаше при 86-килограмовите Михаил Ганев. Нашият се разправи с монголец настарта, но пък бе бит с любимия на левскарите резултат 7:2 от иранец. В борбатанещата вървят към тежък провал.

Сърбия спечели титлатавъв водната топка при мъжете, детронирайки олимпийския шампион Хърватия със11:7. Въпреки „любовта” си един към друг в басейна нямаше ексцесии. Добротопредставяне на западните ни съседи в отборните спортове продължи с бронз вженския баскетбол и сребро на волейбол при дамите. На финала сръбкинитепаднаха с 1:3 гейма от Китай.

Женският „дрийм тийм” наЩатите очаквано взе олимпийското злато в баскетбола. В последния мачамериканките разбиха Испания със 101:72 точки. Тази вечер постижението им щебъде повторено от мъжете. Иначе земята ще спре да се върти.

Това щеше да се случи иако Бразилия не бе взела златото в турнира по футбол. Кариоките привикаха подзнамената суперзвездата Неймар и нещата станаха. Слесао най-сетне еолимпийски шампион по футбол. Едва през 2016 година тази несправедливост бепоправена. Страната с най-талантливите играчи да не е ставала първенец наОлимпиада. Странен бе начинът, по който това се случи. Не на всеки се отдава дабие Германия с дузпи. Победата е още по-сладка за бразилиците, защото сиотмъстиха поне малко за онова 1:7 на полуфиналите на Мондиала преди 2 години.Бронза в турнира остана за Нигеря, която победи Хондурас с 3:2. Странно или не,това е първият медал за африканците на игрите.

От американскатаделегация решиха, че всеки ден е Великден и пуснаха дежурното си обжалване.Американците са доста кьопави на тази Олимпиада, когато става дума за щафети. Собжалвания те взеха най-незаслужената титла на Игрите – женската щафета на4х100 м, сега решиха, че могат да си върнат бронза в същата дисциплина примъжете. Американците бяха дисквалифицирани заради неправилно подаване напалката, но този път номерът им не мина.

Британецът със сомалийскикорени Мо Фара вече е една от големите олимпийски фигури. Поданикът накралицата направи втори дубъл на Олимпиади – титли на 5000 и 10 000 метра.Е, дисциплините не са атрактивни като спринтовете на Болт, но за сметка на товаса доста тежки.

Днес Игрите приключват.Всички (дори и Иво Райчев) събират багажа и кой от къде е. Дотук имаме бронз исребро. Надяваме се последният ден от Олимпиадата да е най-радостен за нас. Откого да чакаме златото (среброто/бронза). Разбира се – ансамбъла похудожествена гимнастика и бореца Борислав Новачков.