Адио, Рио! Светът вече не е Олимпиада! Голямото събитие в Бразилия приключи и бе закрито с пищна церемония. Южноамериканците са създадениза пищните работи.

Игрите в Рио де Жанейро са в историята. Достойна позиция тамнамериха нашите медалисти. Малко, но качествени. Сребърната Мирела Демирева,бронзовата Елица Янкова и Златните момичета с бронзови отличия – МихаелаМаевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и ЛюбомираКазанова отсрамиха родния спорт, който е в затруднено състояние.

Нашите мъжки момичета засенчиха силния пол на игрите в Рио.Към края на Олимпиадата не се виждаше светлина в тунела. Крак повлече „лъвчето“Ели Янкова. След това дойде ред на страхотната изненада в скока на височина.Боецът Мирела Демирева постигна най-големия ни успех. Тази дисциплина си ни еслабост. За да стигнем до вчерашния триумф на ансамбъла в художественатагимнастика. Към тези седем момичета нека добавим и спортната ни икона ИветЛалова, която постигна целта си. В спринтовите дисциплини е нахално да мислимза подиум.

В последните часове на RIO 2016 се изиграха финалите в някои от колективните спортове. Вбаскетбола се убедихме, че има два отбора – Американският и останалите. Щатитепребиха Сърбия с 96:66. В края те дори намалиха оборотите, за да ни покажатвсичките си номера…

Бразилия триумфира на мъжкия волейбол, който е страст номердве след Цар Футбол. Момчетата на фамозния Бернардо Резенде опънаха ушите наИталия с 3:0 гейма. Резултатът лъже, защото Скуадра адзура се държа страхотно ив трите оспорвани части, но радостта остана за домакините.

Във футбола, баскетбола и волейбола златото взехафаворитите. Сензацията поднесе финалът в хандбала. Дания излъга световнияпървенец с Франция с 28:26 гола и стигна олимпийския връх.

Французинът Тони Йока триумфира при тежките в бокса. Тойпобеди британеца Джоузеф Джойс с 2:1 съдийски гласа.

В категория до 97 килограма (свободна борба) със златото сеокичи Кайл Снайдер от Щатите. Според специалистите това се таксува като изненада.При тези до 65 килограма радостта остана за Русия. Медалът за тях донесе СосланРамонов.

Маратонът е едно от заключителните събития на Олимпиада. ВРио го спечели Елиуд Кипчоге от Кения.

Генералното класиране по медали отдавна бе спечелено от САЩ.Американските спортисти заработиха 121 медала. От тях 46 златни, 37 сребърни и38 бронзови! Представете си, ако Обама трябваше да пише постове след всекиуспех…

Великобритания избра да излезе от ЕС, но това не се отразина представянето в RIO 2016. Поданицитена кралицата завършиха втори по медали. Китай е на третото място, а Русиятрябва да преглътне, че е четвърта. Голямата петица се допълва от друга великасила – Германия.

Къде сме ние? Това не е прословутата рубрика от Панорама, апрост въпрос. Отговорът е на 65-то място! Броят на медалите показва, че там ние мястото! Ако някой ридае и си спомня с умиление за Сеул, нека спре да гоправи. Подобна ще е картината и в Токио след четири години. Колкото толкова!