Гугъл пусна своя годишен списък за най-популярните и търсени термини за тази година. Не е голяма изненада, че светът се интересува от новия президент на Америка Доналд Тръмп, иска да знае повече за зарибяващата игра Pokémon Go, вълнува се от технологии и най-вече от новия iPhone и за съжаление се прощава с любими легенди от поп-културата, които починаха тази година. Дейвид Боуи и Принс са малко по-търсени от Тръмп и Хилъри Клинтън – макар и не толкова често, колкото огромната печалба от 1,56 милиарда долара от лотарията Powerball, пише Хана Онли от Vice.

Да си припомним и скандалното интервю на Ел Чапо с Шон Пен, което се случи преди почти 12 месеца, което също си спечели призово място сред най-търсените неща в Гугъл. Оказва се, че трагедиите в Алепо не привличат вниманието ни, докато не стане твърде късно.

Предвид изобилието на ужасни неща, които ни се случиха през 2016 г., не е изненадващо, че всички искаме да живеем в друга епоха.

Според модните търсения в Гугъл едни от най-популярните въпроси са: какво е бохо, какво носят хората през 90-те и как да се обличам като хипи. Друг любим въпрос на интернет потребителите е: как се носят обувки с тесни дънки.

Що се отнася до търсенията в инстаграм-ерата питането е едно: как да стана фитнес модел. Благодарим за тази мания на Джиджи Хадид за Reebok, Кара Делевин за Puma и другите подобни.

Можеш да разгледаш цялата класация на Гугъл тук.