Привет. Нещото, от което трябва да се пазиш – да си все недоволен. Това е истинска обида къмживия живот.

Животът е забавен подарък. Първоначално го преоценяват – мислят си, че им е подарен вечен живот.След това го недооценяват, намирайки, че за нищо не става или че е твърдекратък, и са почти готови да го захвърлят. Накрая разбират, че това не е билподарък – просто са им дали живот, за да се възпозват от него. И едва тогава сеопитват да го ценят.

Ерик-Еманюел Шмит

Два отговора, които могат да удрят достатъчно силно в удобно време.

Посядане за едно учтиво изчакване на по-добри времена.

А след ваканцията мисълта е като отнесена от свежия януарски вятър.

Доналд Тръмп ще заеме президентския пост чак на 20 януари, но изглежда това далеч не е пречкаоще поне веднъж да натрие носовете на онези, които бяха срещу него. Послание довраговете в новогодишна картичка.

По всичко личи, че новогодишният концерт на Марая Кери е бил версия на изминалата 2016-тагодина. Ти си на сцената. Отнякъде се чува слаба мелодия. Опитваш се да пееш ида се поклащаш в измислен ритъм. Много скоро след това обаче просто се отказваш,защото си даваш сметка колко нелепо звучи плейбекът, когато не отваряш уста. Радваш,че всичко приключва. Честита Нова година!

А Новата година изглежда съвсем свежо. Всеки тайно иска да знае какво ще стане по-нататък, нотака пък едва ли ще е толкова интересно. Затова годината напредва мълчешком.

Иначе традициите са си традиции. Няма как без тях. Все по някой стар навик може да извадиш отзадния джоб.

Готовността за ново начало и надмогването на изминалата година се познава най-добре потоплината, която постепенно се разлива по жилите и стига чак до ума.

Кейти Пери и Орландо Блум се поотдалечиха от Холивуд в новогодишната нощ. Всеизвестен факт е,че когато се забавляваш с напълно непознати, разстоянията имат навика да сескъсяват. Затова и двойката Орландо-Пери се запиля някъде из Токио.

Преди всяка Нова година е необходимо да си вдъхнеш увереност. Риана, от друга страна, отдавна еизгубила мярката и изглежда няма идея за какво точно и е останало да се окуражава.

Януари месец може да се окаже доста сантиментален, когато става дума за гледки на небето. Еднапрограма, която да те насочи какво да търсиш, като погледнеш нагоре.

2017 година официално вече е прегърнала цялата планета. Перспективата да измислиш нещо нововинаги е вълнуваща.

А ехото на новогодишните наздравици все още продължава да те привиква.

Политиката е умение да се управлява полисът, градът, държавата; да се осъществява организиран контрол над населението. Защото не е имало по-горещ политически месец тази година. Кого да следваш в социалните мрежи, ако искаш да знаеш всичко за политиката – отговорът се крие тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg