Лондон оглави годишната класацията за най-добра дестинация в света, според оценките на пътешествениците от TripAdvisor и техните Travellers’ Choice awards. Победителите са определени посредством алгоритъм, анализиращ милионите ревюта в платформата, както и рейтинги на хотели, ресторанти и атракции в рамките на изминалата година.

В същата класация през 2018-та британската столица заемаше втора позиция след Париж. Тази година мегаполисите са си разминили местата. Според говорител на TripAdvisor за Daily Mail, придвижването напред в полза на Лондон вероятно е следствие от сватбената церемония на херцога и херцогинята на Съсекс, Хари и Меган. Очакваната първа рожба на младото кралско семейство е възможно да се окаже фактор в запазването на лидерската позиция и през 2020 година.

Париж, Снимка на Pedro Lastra за Unsplash

Подобно на текст от песен на Мадона след целувката в Париж (2-ра позиция) се хващаме за ръце в la Città Eterna – Рим.

Четвъртата позиция е за най-големия остров в съседна Гърция – Крит.

о-в Крит, Снимка Nikos Katsoulis за Unsplash

Бали е излизането от стария континент с пета позиция за 2019-та година, следван от Пукет, Барселона, Истанбул, Маракеш и Дубай, финализиращ челната десетка.

Изненадващо за мнозина Ню Йорк е едва на 13-то място след Прага (11-та позиция) и Сием Реап (12-та). Голямата ябълка беше на 10-та позиция миналата година в съревнованието на световно ниво. На местно в границите на САЩ запазва лидерството следван от хавайските острови Мауи и Оаху.

Топ 25 дестинации на TripAdvisor за 2019-та година продължава с Ямайка на 14-та позиция и:

15. Ханой

16. Токио

17. Плая дел Кармен

18. Лисабон

19. Катманду

20. Джайпур

21. Хургада

22. Хонг Конг

23. Куско

24. Синдни

25. Тел Авив

Набелязвай следващото пътуване, но имай предвид съвета на TripAdvisor да обръщаш внимание на подходящото време за посещение, което не винаги е пиковия сезон.