С огромно удоволствие се сбогувахме с 2016-та. Но един от “любимите” ни уебсайтове предупреждава да се готвим за още от същото и тази година. deathlist.net предсказва смъртта на 50 известни личности, които се очаква да умрат презследващите 12 месеца (базата: напредната им възраст).

Тази година на сайта изгряха имената на всенародни любимци като Хю Хефнър, Брус Форсайт, английската кралица и нейният съпруг – принц Филип. Бети Уайт, КъркДъглас, Дейвид Прауз, който играе Дарт Вейдър в Междузвездни войни, и 52-годишната актриса Лия Бракнел същоса в списъка, пише Дженифър Брауни в unilad.co.uk.

Групата отподбрани”експерти” се опитва да предскаже кои знаменитости ще умират всякагодина още от 1986 г. Играта с кофти прогнози се заражда в един бар в университета Уоруик, след смъртта на актьора КариГрант. Само за изминалата годинаинтернет страницата правилно прогнозира 12 от 50 смъртни случая, които бяха публикувани. През 2015-та има 14 попадения от 50.

Като се имапредвид, че в списъка са включени едни от най-старите известни личности (в добро или в лошоздраве), добрият резултат съвсемне е изненадващ. Имената на някои от любимците ни са всписъка от дълги години. Легендарният актьор Кърк Дъглас, който наскоро отпразнува 100-ния си рожденден, многократно е бил в списъка, като за пръв път се появява в него през 2002 г.

Но може би най-известната личност, чиятосмърт се очаква от сума време, е ОзиОзбърн. Той е включен още в Списъка на смъртта още през 1987 година.

Но, да – да са живи и здрави, майната му на прогнозите!