Без значение дали искате да направите само леки козметични промени във вашето жилище, или пък имате нужда от цялостна смяна на обзавеждане и интериор, сезонът пролет-лято винаги е бил най-удобен за този тип промени. Когато търсите мебели за вашата кухня, всекидневна или пък спалня, важно е да подбирате само такива, направени от качествени материали. Недейте да пестите от качество, защото “Евтиното излиза скъпо” важи особено много, когато става дума за това. Не забравяйте, че обзавеждане не се сменя всеки ден, затова е от изключителна важност то да бъде добре съобразено с вашия вкус и удобство.

Избор на подходящи цветове според помещението

Снимка: netpeak.net

Важно е да подберете правилните цветове в съответните стаи. Ето към какво трябва да се придържате при направата на избор:

  • Спалня – тук искрящите цветове, като червеното, не биха били подходящи за стени и мебели. Меките и пастелени тонове са най-удачни нюанси за стаята за сън, като сиво, синьо, пепел от рози и други;
  • Хол – тук вече можете да си позволите доста повече игра и цветови комбинации на мебели и стени. Вложете въображение, в тази стая ще прекарвате най-голяма част от времето си;
  • Антре – това е помещението, което ще ви посреща всеки път, когато се прибирате у дома. Избирайте функционални и практични мебели и използвайте свежи цветове, за да отворите помещението.

 

Двор и градина

Ако имате щастието да разполагате с градина, обновяването на градинските мебели е най-добре да се случи след продължителните пролетни дъждове. Съобразете обзавеждането във външното пространство с любимите си начини за прекарване на времето навън. Дали ще изберете голяма маса и хубаво барбекю за летни вечери с приятели, или може би усамотена люлка, на която да четете любимата си книга, оползотворете пространството по най-добрия за вас начин. Избирайте мебели в свежи цветове, за да направите мястото още по-приветливо.

Какво още да имаме предвид

Ако не се чувствате сигурни във вашите дизайнерски умения, се обърнете към специалисти. Интериорните дизайнери имат много по-богат опит и могат да ви изненадат с интересни и практични решения. Професионалистите често могат много по-лесно и бързо да съчетаят цветовете и моделите на мебелите и стените в дома ни. Важно е също и добре да съобразите вашите лични задължения и график с момента на ремонтните дейности, които искате да започнете, тъй като процесът ще има нужда от вашето време и внимание. Направете своя дом красив и удобен, за да се чувствате уютно всеки път щом сте вкъщи!