Упи Голдбърг, реализирала Големия шлем – Оскар, Грами и Еми – от доста време се бори за легализирането на марихуаната ипредприе сериозна крачка към бизнеса с трева. Актрисата не крие положителнотоси мнение за тревата, не е случайно, че поставя името си при представянето накозметичната серия, базирана на спорната субстанция.

Голдбърг официално обяви, че стартира медицинска компания, чиято основнасъставка е канабисът. Продуктите ще излязат на пазара в Калифорния и сапредназначени за жените, които имат нужда от помощ при болките и дискомфорта повреме на месечния си цикъл. Партньор в начинанието на Упи е Мая Елизабет, коятовече има опит в този вид търговия, пише Джулия Белуз.

Козметичната серия носи името Whoopi& Maya и предлага четири дълбоко релаксиращи натурални продукти за дамите,които би трябвало да успокояват менструалните болки – балсами, течен шоколад,тинктура, всички съдържащи канабис. Линията може да се набави само приналичието на медицинска карта, която позволява да се купуват продукти съдържащимарихуана.

Скрийншот: whoopiandmaya.com

60-годишната Голдбърг отдавна е миналапериода на менопауза, но продължава да използва марихуана, за да облекчитежкото главоболие от глаукома. “Моите пораснали внучки имат тежки спазми,когато са в онези дни, затова си казах това е, върху което искам да работя”,споделя актрисата пред Vanity Fair.

Къде е настоящата драма? Все още не енаучно доказано, че лечението на предменструалния синдром се случва с продуктикато този на Упи и Мая. Американските медии предричат, че ако процесите полегализация на марихуаната се ускорят, а действието ѝ се окаже положително,новата “златна треска” в Америка ще бъде просто “зелена треска”.