В пренаселената среда на градските кросоувъри е трудно да определиш кой автомобил ти харесва и кой не, но конкретно в този модел на Lexus има нещо, което привлича.

Караме директно – говорим за SUV автомобил, който обаче е с характерно хечбег управление. Това ще рече, че имате отлична видимост и висока позиция за водача, но UX е първият Lexus, проектиран на новата глобална архитектурна платформа GA-C, която предлага изключително голяма структурна здравина и най-ниския център на тежест в своя клас като предлага пъргаво управление, наподобяващо шофиране на хечбек. А шофирането на хечбег си е шофиране на хечбег, не крием, че ни допада.

Ще ни разпознаете и по дизайна на задните светлини – те включват аеро елементи на задните стопове, които спомагат за стабилизирането на автомобила при страничен вятър и стъпаловидни уширители на калниците, които подобряват управлението при завиване.

Очаквайте повече за този Lexus в egoist.bg. А винаги може да хвърляте и по един поглед на Lexus Bulgaria, за да сте готови, когато това хищно SUV е тук.