Разбира се, има уловка, не че е лоша. Сериозната програма за хакване на Netflix е всъщност инициирана от самата компания Netflix, за да открие бъгове в собствената система. Кампанията тръгна през платформата Bugcrowd – при 117 милиона абонати на Netflix по свeта и в дни, когато всички говорят за онлайн сигурност, намеренията на Netflix заслужават адмирации.

Йенс Краутер

Номерът (т.е. условията) в програмата е да не се престаравате все пак. Ако хакването при вас има домино-ефект и не може да спрете, по-добре се откажете.

Под “престараване” разбираме да не откривате неиздадени сериали в сървърите на Netflix, които после да споделяте на познатите платформи. Също така не бива да се целите и в личната информация на абонатите или служителите на Netflix. При положение, че по някаква странна причина се озовете на прага на подобна информация, от Netflix молят мигновено да спрете това, което правите и да се свържете с тях. Стоп, вдигате ръце от компютъра и викате за помощ, нещо подобно.

Netflix не са първите, които раздават награди на ползватели, които откриват пробиви в системата. Официални данни на Google показват, че компанията е раздала награди в размер на 2.9 милиона долара за миналата година.

Ако имате интерес към въпросните 15 хиляди долара, може да получите повече информация тук: https://bugcrowd.com/netflix.