Случвало ли ви се е, когато се събличате, бледитеви бедра да бухнат като неопечени козунаци и да се излеят върху дънките? Да се навеждате напред, за данадникнете под корема си и да проверите с какви гащи сте? С изумление и съвсем случайнода установите, че предната вечер сте изяли 37 мармаладени курабии и 4 агнешкипържоли? Последиците от подобни разгулни вечери могат да бъдат почти фатални ичовек трябва да знае какво да предприеме. Предлагаме ви три пътя за превенция:

ТРЪНЛИВИЯТ ПЪТ (диети и спорт)

1.Нисковъглехидратна

Това е диетата, в която се ядемесо и почти нищо друго. Започваш деня на високи обороти с омлети, постоянно маашпържоли и в резултат първите дни се чувстваш добре. След една седмица, уви, еуфориятаизбледнява … Отказваш да ходиш при майка си – там има боб с ребра, огретен,пържени картофи, тиквички с ориз, кебап, гювеч, реване. Правиш отчаян опит даси приготвиш фалшив шоколадов мус от черен дроб, белтък и захарин. Събуждаш сес металически вкус на суджук в устата и мечтаеш за портокал, топнат в сметана.Изрязваш си от заобикалящото те свинско една топка във формата на портокал, гальовноя наричаш “Портокале мой” и тъжноя поглъщаш. Подходяща за хора, които обичат да вадят нож при по-разпалениспорове и публично мразят веганите.

2. 90-дневнадиета 


Основана на разделното хранене, при която един ден приемате белтъчини, единвъглехидрати, един мазнини и един, който забравих какво беше. При тази диета алгоритъмътна хранене надвишава в пъти интелектуалната мощ на упражняващите я. В интернетсъществуват големи групи за взаимопомощ и там можете да прочетете изключителнивъпроси от сорта “Днес изядох един боб, но вътре имаше парче чушка. Каквода очаквам?” или “Сред броколите бе попаднал краешник хляб! Страх мее за последствията”. Подобникоментари биват трескаво обговаряни с напътствия от сорта “Това, което сее случило с боба, е ужасно. Очаквай двугодишен застой”, “И на мен мисе е случвало. После не спах три дни”. Добрата новина е, че при тази диета има и ден,в който може да се ядат торти. Стотици хиляди жени по света заснемат тортите сии ги показват на другите жени в социалните мрежи. Диетата е подходяща за хора смного свободно време, което уплътняват във вадене на прошутото от пицата ишунката от руската салата…

3. Здравословно меню в офиса 

Независимо дали стеработохолик или просто натегач от провинцията, вие нямате време да се храните здравословно,и затова обикновено се тъпчете с баници и пици. За вас вече се грижатмножеството здравословни кухни, които ви носят яденето в офиса. Само срещу 80лева на ден получавате изискана брошура, в която пише, че днес ще ядете“Разтопенотофу с дъхави билки, глазирана сьомга с пюре от кестени и шоколадов фондан сягоди”. Прекарвате 3 часа в настървено чакане и миражи за шампанско ипреяждане в перлена вана. Това, което получавате, е унило кубче сирене съсзалепена трева по него, два пръста изстинала риба с топче клисаво пюре отстрании малка бучка, подобна на бонбон Черноморец.Диетата е подходяща за хора, които имат много пари и обичат да стоят гладни.

4.Кленов сироп 

Това е режим, при който пиете сироп,вместо да ядете. Просто, лесно и удобно. Сутрин вместо ябълка, изпивате чашасироп, на обяд сироп на очи с две филии сироп отстрани, вечерта – сиропена супаи торта от сироп, естествено – сиропирана. Поради факта, че пиете само сироп, тежкии натрапчиви мисли започват настървено да ви спохождат. Сънувате огромни зрелидомати, окъпани от сутрешната роса. Тайно се отърквате в сандвича на колегатаили съчинявате дълги, прочувствени балади за сиренето. Диетата е подходяща за неагресивнихора с изключителна воля.

5.Винена 

Това е диета, при която пиете вино, вместоядене. Прилича много на диетата с кленов сироп, но е по-весела. По обяд вечесте леко подпийнал, подмятате закачливи реплики към колегите и редовно ползватементов спрей за уста, за да не ви уволнят. Привечер, когато повечето хора самного изгладнели, вие сте пиян на кирка. Можете просто да си легнете и да сеотдадете на безпаметен сън. Диетата е подходяща за хора, които имат пари и воляда се лекуват от алкохолизъм, след като отслабнат.

6.Спорт 

В съвременнотообщество се предлага изключително разнообразие от глупави движения, които бихтемогли да извършвате. От търкаляне и скачане, яздейки огромна топка, през “рисуване”на сложни фигури с гирички, до разчекване на пилон за стриптийз. Всички тезидейности са подходящи за хора с много свободно време, марково трико и тоталналипса на самокритичност. Особено опасен е polе dancing – а, където под напора на телеснатаси маса и простите физични закони, можете да свършите с чатално разтежение имедицинска шина за врат. Препоръчваме ви безопасен и евтин вариант – гума застискане.

Ако нито една от горните предложения не проработи, можете да изберете:

ЛЕКИЯТПЪТ

– Купувайте си панталони на ластик и широки, артистични роби. Шифоните същовършат работа.

– Запишете се на онлайн курс, който да ви убеди, че вътрешната красота епо-важна. Гледайте да е скъп, за да останете гарантирано доволни.

– Събирайте се с други щастливи хора спанталони на ластик, правете сладкиши, яжте пържоли с филии и бъдете щастливи.

– Минете на хероин. Дебели наркомани няма!

– Срещайте се с нещастни, разведени, самотни инаскоро уволнени слаби хора.

– Бъдете богати – не знам защо, това винагипомага.

ТРЕТИЯТ ПЪТ

Това е, когато за трети път се опитвате даотслабнете и нищо не се получава. Просто зарежете. Не се впрягайте, не плачете.Ще си останете от тези, по-тъжните няколко милиарда от нас, които цял животразхищават платовете за дрехи и накрая приключват в дървена кутия XXL (или възголямаурна).