Всички обичат Гришо. Даже и онези, които не схващат напълно разликата между тайбрек имуй тай. Григор е млад, световноизвестен, харизматичен, богат и красив. В общи линиие обратното на това, което сме ние. Ето защо се радваме на успехите му като насвои (провалите му са си негови лични и по-добре да не ни занимава с тях).

Тенисът, като всеки друг спорт, обаче крие една коварна особеност – изисква сепостоянство, за да си все на върха. А Гришо не е от най-постоянните. Уви, невсяко негово излизане на корта ни носи положителни емоции. Затова неволнокомпенсираме с удоволствието, което ни носят достиженията на хасковлията винтимен план. Не са много играчите, успели да забият две от настоящия топ 4 вженския тенис. Серина пропуснахме да я национализираме, ама Маша си бешеотвсякъде и наша. След раздялата настъпи момент, в който националното нисебеусещане се поразклати. Гришо обаче бързо ни го възвърна с Никол Шерцингер,която е достатъчно известно име в попсредите, за да се почувстваме щастливи иние. Гаджета ли са, не са ли – все тая. Важно е лаф да става. Видяхме колкоструват пилотите във Формула 1, щом им крадем изгорите.

И все пак бившата на Хамилтън като че ли не е достатъчно добра партия за нашето момче.

Предлагаме ви кратък списък на евентуални завоевания, които ще накарат родниякибик да се усеща значим на гърба на спортиста, за да покажем, че българскиятмъж има световен потенциал, понеже Гришо и играе, и люби от наше име, налитака? Особено второто.

1. Симона Халеп. Румънската тенисистка, 3000 точки под Серина, но 1000 над Шарапова.

Положителна страна: Номер 2 в световната ранглиста, т.е. не е никакслучайна. Плюс това е комшийка, с което показваме, че балканците сме голямаработа, няма какво да ни се обяснява Европейската комисия.

Отрицателна страна: Средностатистическият българин не я знае, а и нее достатъчно хубава. 60 кила на 168 см. Малко едричка ни идва, подронва ниавторитета.

2. Ронда Раузи. Американска UFC-звезда; и тя не еточно вейка, ама поне е яка и носи на бой.

Положителна страна: Достатъчно е известна, за да буди мачовскиракиен респект.

Отрицателна страна: Много лоши ключове прави и не знаем дали не е твърдесприхава в личния си живот. Освен това тези дни претърпя загуба от Холи Холм,след което й се наложи пластична операция. Ако не е д-р Енчев, нямаме доверие.

3. Моника Белучи. Вечният секссимвол и покорителкана еротичната ни фантазия от две десетилетия.

Положителна страна: Ще се радваме неистово, понеже ние винаги смежелали Моника да има нещо общо с нас. Наша Моника, един вид.

Отрицателна страна: Възрастовата разлика вече е осезателна, не че наГришо му пука, ама все пак.

4. Майл Сайръс. Поп-звезда (с) чук.

Положителна страна: По-известна е от Никол Шерцингер, а и по-палавамай.

Отрицателни страна: По-известна е от Григор Димитров, а и по-палавамай.

5. Джоан Роулинг. Знаменита и безумно богатаписателка, майката на Хари Потър. Стига с тия спортистки и певици.

Положителна страна: Може да увековечи Гришо в книга, доказано си падапо български играчи, щом Виктор Крум е базиран на Трифон Иванов. Книгитеостават по-дълго от временните класирания в Световната ранклиста.

Отрицателна страни: Не сме сигурни дали Григор е чел Хари Потър, а наедин етап във връзката това може да се окаже проблем.

6. Шарлийз Терън. Актриса и модел.

Положителна страна: Винаги сме мечтали за Оскар, пък било то и навитрината на гаджето на любимия ни спортист. То се брои почти като успех забългарското кино.

Отрицателна страна: Сприхава ни се струва. Има да му се кара, катозагуби от 74-тия в листата…

7. Цвети Пиронкова. Най-добрата ни тенисистка.

Положителна страна: По-силна тенис двойка от това няма да има, доритандемът Бойко Борисов-Мартин Захариев. Можем да разчитаме, че Цвети ще убеди Гришода играе винаги за България, а и потомството им ще е с най-добрият тенис ген. Следтова на министър-председателя, естествено.

Отрицателна страни: Щом досега не са станали гаджета, значи да нехраним големи надежди.

8. Шакира. Знаете коя е.

Положителна страна: След избирането на Дилма Русеф, сега Южна Америкаокончателно ще се докаже като наша територия. България на три океана!

Отрицателни страни: Езикова бариера. Григор май няма лингвистичнатазакалка на Стоичков.

9. Ангела Меркел. Министър-председател на Германия.

Положителна страна: Властна, известна, уважавана. Ще провежда добрасоциална политика спрямо момчето, а и ние можем да намажем снизходителноотношение от страна на бундес-партньорите ни.

Отрицателна страна: Не е хубава. Ама, хич.

10. Том Харди.

Добре де,отплеснахме се, ама както е тръгнало….