Добре, че мина 8-ми март, за да могат всевъзможни политически лидери да се снимат как подаряват зюмбюли, карамфили и прочие флора на клетата избирателка. Добре, че и интервюто на Корнелия Нинова мина, та да стане ясно, че доктрината на този вот ще е на… киселата краставица. Слава Богу, че и Борисов разясни житейските постулати, необходими на всяко едно европейско развито общество, което уважава жените: Не е лошо, сине, да си дедо, лошо е с баби да спиш. Хубаво е и, че Николина Ангелкова раздаде в пенсионерски клуб тениски с лика на Борисов, щото то… не е лошо и да си баба, но размишленията в стил Борисов няма да продължаваме.

В Бяла и Попово поздравихме дамите с празника и разговаряхме за проблемите в малките градове. Посланието беше "ГЕРБ да не ги видим, а Ония не искаме да ги връщаме"

Публикувахте от Радан Кънев в 8 март 2017 г.

Честит празник на всички жени, майки и дъщери. Бъдете здрави, обичани и дарявайте доброта. По случай 8-ми март подарих цветя на дамите от Долна баня, Костинброд и с. Марица, община Самоков.

Публикувахте от Nikolina Angelkova в 8 март 2017 г.

Хубаво е, че пекна и слънце, та да може всеки кандидат-депутат да се снима със сополиво детенце, а снимката да е една лъчезарна и обещаваща светли бъднини. Хубаво е, че все пак селата в България имат по цели 12 жители, та да можем да спорим да ги въоръжим ли срещу ширещата се битова престъпност, вместо да говорим за корупцията, разяла тия, дето трябва да въвеждат “въоръжаването”. Прекрасно е, че има свобода на словото, чрез която на народоразбираем език Корнелия Нинова да казва не мога да ги разбера тия европейски политици, вместо да има свобода на словото, която да пита лидерката на БСП защо така яростно се съпротивлява на съдебна реформа и тия европейски препоръки ли не ги схваща?

Освен всичко останало – чудни са медиите, в които не схващаш кое е важно и кое не, кое е платено съдържание, кое свободна воля на редакцията. Чудесни са и избирателите, които от всичко на света най-много обичат да твърдят, че “всички крадат”, но се редят за безплатни тениски и химикалки. А после се лутат между Борисов и Нинова, между простотията с киселите краставички и Мерцедес и откровената гнусота с “не е лошо да си дедо”.

Добре, че всичко това мина, та да си кажем – край на кампанията.

Защото Борисов на практика обяви, че тия избори нямат никакво значение. И заговори за следващите.

След изборите има два големи проблема – как ще се състави стабилно правителство и кога ще са изборите, по правилата на референдума, каза в интервю за бТВ. С тези две кратки изречения, нямащи нищо общо с “дядовото”, бившият министър-председател направи резюме на бъдещото. А то не е чак толкова сложно – курсът е избори, а след тях – нови.

Подобна схема е изключително удобна. Сформира се един кабинет, колкото да изпусне парата между БСП и ГЕРБ. Защото кампания е – обвиняват се Нинова и Борисов кой бил по-страхлив, кой бил госпожа Лъжа, и прочие. Та, след тая кампания трябва да има време на ухажване между тях – не могат директно да включат България на задна скорост (по аналогия с европейската тема със скоростния лост). Тогава на терена излиза Слави Трифонов, размахвайки 2,5 млн. гласа и ги принуждава да правят промени в изборното законодателство. Няма накъде да се мърда – 2,5 млн. души звучат като внушителен аргумент. И истерията започва наново. Този път обаче те – народните пастири ще правят избирателна система, ще са толерантни, за да могат после по новата избирателна система национално отговорно да управляват. Защото други в парламента няма и да има. Е, ще има – и ДПС ще има, но и те (ГЕРБ и БСП), а и ние сме свикнали ДПС все да си е на власт.

Така че – който агитирал – агитирал. Нинова само даде името на доктрината – на киселата краставица. Борисов я описа детайлно.

Добре, че мина осми март и пекна слънце. Иначе кампанията щеше да е съвсем безсмислена.

Така че – пълен напред към изборите. Следващите.