Константин Вълков е журналист и страстен любител на фотографията. Работи в Дарик радио от 16-годишен, а в момента е програмен и търговски директор на медията. Константин прави фотографски портрети на различни личности, с които се среща в ефир, както и документални фотографии от журналистическите си пътувания.

“Когато правиш фотографски портрет никой друг не е включен – само двама сте, затова аз съм избрал фотографията, защото е интимно.“, казва Константин.

Фотография: Константин Вълков

Той има зад гърба си няколко самостоятелни изложби, сред които „144 часа в Афганистан“ и Tokyo Mon Amour, „гоСТОЛюбив“, „Мрежата“, „Жена с 20 имена“ и „Голямата малка Америка“.

“Като влюбен във фотографията все търся онова чувство, което тя ми дава — а то е именно мисловна тиха хармония и задоволяване на любопитството.”, споделя Константин Вълков.

Фотография: Константин Вълков

“Независимо дали снимам портрети на гостите на Дарик като част от поредицата #гоСТОЛюбив, документални фотографии за някакъв материал в сайтовете на Дарик или печатното ни издание dolce far niente, или кадри за лични проекти, любопитството ми към фотографията се увеличава с всеки ден.”, допълва още популярният журналист.

Фотография: Константин Вълков

В годината, в която Дарик навършва 30 години, излиза и дебютната му фотографска книга “play & display”.

„Книгата се нарича “play & display”, защото е своебразна ода за любовта и вярата в това, че трябва да се забавляваш, докато правиш това, което обичаш. Казвали са ми, че трябва да се забавляваш и играеш, докато правиш нещо (play), а после да го покажеш завършено (display).”, разказва Косьо.

Фотография: Константин Вълков

Изложбите остават настрана, когато стане дума за книга с фотографии, тогава магията става реалност и мечтата се сбъдва.

„Фотографската книга “play & display” е своеобразен документ на времето – селекция от цветни и черно-бели фотографски портрета на публични личности с различни професии, както и документални фотографии. Експонирани заедно, те са и кратка енциклопедия: кой кой е в публичното пространство, какво се случва, какво ще се случва.“, споделя Константин.

Книгата е колекционерско издание с изящна изработка. В обем от 256 страници са събрани над 250 специално селектирани авторски фотографии. Съставител е брилянтният стилист Мариета Ценова.

Може да бъде поръчана на този адрес: kv@egoist.bg