Датата е ясна – официалната световна премиера на новото Audi A8 е на 11 юли. Мястото също – луксозният седан ще бъде представен за първи път на специалния Audi Summit в Барселона.

11 юли обаче не е толкова близо, а новото Audi A8 винаги крие безброй изненади, защо да не го видим по-рано. Нещо подобно се случва във филма Spider Man: Homecoming, където автомобилът гастролира подобаващо. Том Холанд е в ролята на Питър Паркър. Шофьорът на Питър е Хепи Хоган, а автомобилът – точно така, автомобилът, в който се води Питър е точно новото Audi A8.

Сцената от филма дава възможност да се види предната и страничната част от автомобила и вече създава напрегнато очакване за грандиозната премиера на Audi Summit в Барселона. Spider-Man: Homecoming е по екраните от 28 юни, докато официално новото Audi A8 ще бъде показано две седмици след това. В испанския град са поканени 2000 души, които ще видят флагмана в гамата на Audi.

Засега компанията нажежава обстановката с една от функциите на автомобила – автономно паркиране.

Междувременно в Барселона тече и усилена подготовка за Audi Summit, където освен представянето на новото Audi A8 ще бъде начертана и концепцията за превръщане на немския автопроизводител в дигитална автомобилна компания. На площ от повече от 10 хиляди кв. м. Audi ще покаже визията си за градската мобилност на бъдещето. Audi Summit е новата ексклузивна платформа на компанията, където ще бъдат показвани иновации в областта на дигиталната свързаност и устойчивата мобилност. Звучи като поредна иновация, но всъщност не е само това. Цялата концепция на Audi е базирана на голяма визия за умните градове на бъдещето. Изкуственият интелект наистина ще направи животът ни по-лесен, това ще бъде показано през юли в Барселона.

Очаквайте ексклузивни подробности в egoist.bg