Привет. Днес е Световен ден на вятъра. А ние понеже си падаме малко вятърничави, първо се отклоняваме от цялата картина, за да ти подадем няколко свежи факта по случай деня.

Най-силните ветрове в Слънчевата система са на Сатурн, където достигат скорост от над 1770 км/ч. В миналото често се е случвало кораби да не помръдват със седмици в безветрената зона около Екватора. Оттам се появила фразата in the doldrums, която в превод означава унил съм. Излиза, че приказката вятър работа не е съвсем вярна. За да не си говорим ей така, на вятъра, само ще ти пожелаем един попътен с думите на Фернанду Песоа:

Не бързам. Да бързам за какво? Нито слънцето, нито луната бързат: те са сигурни в себе си. Ако протегна ръката си, ще стигна точно дотам, докъдето стига ръката ми и нито на сантиметър по-далеч. Мога да седна само там, където съм.

Простите сметки ни водят до извода, че поостарелите ни кецове са се наблъскали с още повече от онези дребни и злобни камъчета.

Преди 4 години по това време, малко след като парламентът гласува Пеевски за шеф на ДАНС, въпросът беше "Абе, какво се с…

Публикувахте от Polina Paunova в 14 юни 2017 г.

Равносметката?Четири години по-късноПеевски е поне четири пъти по-мощен фактор.Къде изчезнаха възмутените от това,или никога не са били?

Публикувахте от Christo Komarnitski в 13 юни 2017 г.

През 2013 г., на днешния ден Пеевски стана шеф на ДАНС, а един статус и създаденото по-късно през деня събитие щеше да и…

Публикувахте от Асен Генов в 13 юни 2017 г.

Честно казано ние сме създатели на наше си уникално перпетуум мобиле.Отиваме на избори.Там се караме помежду си, понеж…

Публикувахте от Venci Micoff в 14 юни 2017 г.

Сега.

Публикувахте от Polina Paunova в 14 юни 2017 г.

Колкото до блокирането в социалните мрежи – не е особено учтиво, когато събеседникът все още има какво да ти каже.

Покрай новината, че Тръмп е блокирал Стивън Кинг, само да ви се похваля, че мен ме е блокирал певецът Георги Христов. Но предполагам просто е нямал нужда от много приятели, стигат му двама-трима.

Публикувахте от Dragomir Simeonov в 14 юни 2017 г.

Тръмп е блокирал Стивън Кинг в Туитър! Кого блокирате вие, нещастници! Вие не моете да блокирате и общински съветник, …

Публикувахте от Letiashtata Kozzila Erato в 14 юни 2017 г.

Иначе времената се менят, както и хората покрай тях.

Поглед към настоящите емоционални взаимоотношения в мрежата. На Доналд Тръмп по принцип не му трябва кой знае колко, за да достигне до умозаключението, че е време да блокира някого в социалните мрежи. Всичко от обида и весела засрамваща снимка до леките летни шеги с covfefe е напълно достатъчно, за да свърши тази работа. Въпрос на време беше в списъка на блокираните да цъфне и Стивън Кинг. Все пак той прилежно си гледаше своята работа. Както и тази на Тръмп.

Колкото до наранените чувства на Кинг – ще го преживее все някак.

А по всяка вероятност нещата загрубяха тогава, когато уцели най-голямата слабост на Тръмп – дъщеря му Иванка и предупредителната лампичка светна в главата на президента на САЩ.

Без паника, Джей Кей Роулинг държи някоя и друга страхотна идея в запас и смята да я използва в най-скоро време.

Като сме на тема магия и вълшебства – Том Фелтън, познат като Драко Малфой от поредицата Хари Потър, в проява на абстрактна любов към човечеството спретна серенада на случайно преминаващи по улица в Прага. А след това си устрои и един кежуал обяд. Колко му трябва на човек, за да е щастлив.

A post shared by Tom Felton (@t22felton) on

Keeping it real

A post shared by Tom Felton (@t22felton) on

Един мъдър немски философ беше казал: Не скъсявай утрото, като ставаш късно. То е квинтесенцията на живота.

Ранното напускане на леглото е от особено значение – светът силно те засяга, все пак.

Брифинг даден, всичко липсващо купено, багажът нагласен на 5х25кг, батериите заредени, козата погалена, последна диня и …

Публикувахте от Boyan Petrov в 13 юни 2017 г.

А слънцето навън сериозно се майтапи с нас. Това обаче не пречи да оценим шегата му подобаващо и да извлечем малко ползи от цялата работа.

Backstage #boycott Photo credit: @elizapopovamakeup

A post shared by Mihaela Fileva (@mihaelafileva) on

And Robin Hood himself! 🎯🎯🎯 #nottingham

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Поглед към малко по-нетипичните книжарници по света. Либрерия Аква Алта във Венеция реди книги в най-различни плавателни съдове – канута, лодки, вани, както и една съвсем истинска гондола. Добър вкус и щипка съобразителност, която пази книгите в случай на необходимост от oтплаване.

Ние ти предлагаме да се поносиш във въздуха с преминаващите балончета за малко, преди да продължиш да гребеш по плана за деня. Въздушен четвъртък!

Публикувахте от Sofia in Details в 14 юни 2017 г.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg