Ден 2 от Sofia Espresso Cup започва със сняг, което съвсем не обърква сетивата, тъкмо напротив. Готови сме за нова доза хубав и чист вкус на сутрешното ни късо кафе, неподправен аромат, текстура и онзи вкус, заради който пием пак и пак.


Надпреварата за най-доброто еспресо в града се засилва, изцяло новият Hyundai i30 ни очаква, въоръжени пак с Huawei P10 в ръка и ноу-хауто на специалистите от Spetema.

Готови за Chucky’s Coffee и Barka. Последното – тъкмо до радиото, първото достатъчно далеч, за да изпитаме Hyundai i30 по време на неочакваната снежна приказка, нали така му казваме, ако снегът се случи през декември. За април клише няма измислено, простете. Дестинацията е зададена. Движим се по разписание.

Да припомним, че осъществяваме неочаквани визити в 16 места в София, където – по наше усмотрение – правят хубаво кафе. Пътуваме сутрин, без предварително съобщение. Поръчваме по едно кафе. Изчакваме да видим какво се случва – как се прави, как се поднася, какъв послевкус остава. Чашата вода към късото кафе винаги е плюс, сметанката в чинийката – винаги минус.

Chucky’s Coffee е уютно място, където сме сами. Трудно за достъп с кола, макар да е на метри от бул. България. Barka е на бул. Дондуков, тъкмо преди Английската гимназия.

В този конкретен момент не е пълно с ученици, добре е да знаете часа на голямото междучасие, за да избегнете навалицата. Подробно описание на двете преживявания слушайте сутрин, след 9 часа, в сутрешния блок на Дарик.

Засега ви оставяме с победителя от днешния кръг на Sofia Espresso Cup – Barka.