Представители на южнокорейската компания създават кабини на летищата в цял свят, за да обменят или възстановят устройства Galaxy Note 7 на пътуващите, като се надяват да предотвратят евентуална експлозия на опасните телефоните по време на полет, пише Лесли Джоузеф от QZ.

Авиокомпании като Lufthansa, Qantas и Virgin вече са забранили използването на взривоопасния телефон в техните самолети, след като стана ясно, че производството и продажбата на модела ще бъде спряно. Миналата седмица министерството на транспорта на САЩ забрани на пътници с такъв телефон да се качват на полети от, до или в рамките на щатите, и заплаши нарушителите с преследване и глоби.

Samsung обяви създаването на тези кабини в някои от най-честопосещаваните летищата в САЩ. Компанията вече има станция на международнотолетище в Сан Франциско преди пропускателния пункт, както и на летищата в Южна Корея иАвстралия.

Въпреки взетите мерки би било почтиневъзможно за агентите по сигурността и стюардите да осигурят безопасността на борда, особено с милиони пътници преминаващи през летищатавсеки ден.