Привет. Да се вслушваш в собствената си преценка понякога е самотно, друг път е приемливо, а на моментиси е възхитително.

Не живея заради това, което светът мисли за мене, а заради това, което аз мисля за себе си.

Джек Лондон

Всичко е толкова очарователно, че почти си струва да си нещастен.

Различните хора отстояват различието си най-вече със смелост.

Своеволията на живота никак не са случайни. Говорните дефекти са допълнителен плюс.

Шведът Арън Андерсън е първият човек в света, стигнал до Южния полюс в инвалидна количка. Героят е изминал цели640 км с инвалидната количка на ски при средна темепература от минус 30 градусав продължение на 21 дни. Подвигът съдържа и благотворителен елемент – пет милиона крони (538 000 долара) ще бъдатдарени за борба с рака сред децата. Духът надвива тялото, когато разполага сдостатъчно силен стимул. Шапки долу.

Изглежда Арнолд Шварценегер е избрал да прекара дните си преди Коледа в рисуване на снежни човеци, катонабляга на очертаването на силните и здрави ръце от пръчки. У всеки бъдещ човекот сняг се крие по един потенциален Шварценегер.

Дейвид Бекъм пък забърква говеждо задушено така сякаш го е правил цял живот. А в ръкава на дясната сиръка държи тайната подправка – тъмна бира.

След като приключи с готвенето, Бекс премина към същинската част – вдигане на коледентост.

Иконичният празничен албум от 1994 на Марая Кери е саундтракът на всеки през декември имакар самата тя да е изпълнявала All I want for Christmas is you хиляди пъти, по всичко личи, че все още не може да се насити на себе си. Особено докато приготвялюбимия си сос по халат.

Един екшън герой отваря женско списание само тогава, когато съпругата му случайно изгрява накорицата. И все пак –  толкова много розово неизбежно буди подозрителност.

Равносметката за седмицата е, че всичко върви наопаки, а това означава добре, защото имашнамерение да се повлачиш, докато успееш.

Публична тайна е, че Дядо Коледа си има свой собствен странен брат, според когото разликата между живота иизкуството е, че изкуството е далеч по-поносимо.

Чубакът някак нямаше да си подожда с Ал Пачино. И височината не е единственият проблем.

Когато се пръкне хищен динозавър с размерите на пиле, еволюцията е длъжна да побърза, докато нее станало твърде объркано.

Пандора е спътник на Сатурн  и е покрита с финни леденивещества. Малката луна е обсипана с нетипични вдлъбнатини и хребети по цялатаси повърхност.

Още една причина да смяташ, че лъвовете са високо надценени.

И междувременно отново закрачваш към петъка с чуплива надежда.

Политиката е умение да се управлява полисът, градът, държавата; да се осъществява организиран контрол над населението. Защото не е имало по-горещ политически месец тази година. Кого да следваш в социалните мрежи, ако искаш да знаеш всичко за политиката – отговорът се крие тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg