Ако кажете, че Тръмп не може да се оправя сам, независимо с какъв успех го прави, няма да сте прави. Президентът наистина няма нужда някой да “му държи ръката”, за да направи нещо. Факт. Тъкмо обратното. Той е саможив, нахакан, всичкоможещ, всичкознаещ. Освен обаче, когато става дума за Емануел Макрон. По-скоро за ръката на Емануел Макрон, френският президент.

Хм, странно. Какво толкова има в тази ръка. Че и ръце.

(Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Само преди ден Макрон пристигна на тридневно държавно посещение в Щатите, а фотографиите тип “Baby, You Can Hold My Hand” вече преливат, че направо задръстват мрежата. А подобни снимки имаше и при срещата Макрон – Тръмп в Париж. Тоест – любовта продължава, дето пее Васил Найденов.

Getty Images

Очевидната симпатия между двамата се изразява в усмивки, потупвания по рамото (и не само), почистване на пърхот (Тръмп си позволи да почисти пърхота от сакото на Макрон), но най-вече ръкостискания, допир на ръце, хващане на ръката, още и още.

 

Връх на творчеството беше това повеждане тип “заведи ме в …”, което – признаваме – изненада и нас.

Колкото до другата снимка (виж по-долу), коментарите са почти половин дузина, не знаем как да ги подредим – по важност ли, по азбучен ред ли. Какво ли си мисли Тръмп? Защо, когато във Вашингтон е топло, 17-18 градуса, само Тръмп е с палто? Макрон и Мелания са хванати за ръце най-професионално, да го кажем така. Само Мелания е професионалист и гледа във фотографите.

(Photo by Alex Wong/Getty Images)

А приятелството на Тръмп с Макрон не е от вчера. Ще видим какво ще се случи. Гарантираме, че ще следим изкъсо събитията.