Фините нюанси на звука със студийно качество се усещат още в началото на песента; качество, далеч по-високо от CD, наричат го “High-Resolution аудио”. Не че е нещо непознато, нечувано, ново. Но е единствено и различно. Някакви невидими звукови вълни донасят усмивка на лицето и усещането е безбрежно. Невидим звуков купол, който си мислил, че не можеш да видиш и чуеш, а сега, изведнъж, едно малко устройство в ръката разкрива всичко.

Готов съм да споря с часове, ала най-хубавата песен за последните пет години се казва “Really Love” на D’Angelo и точка. Тя прелъстява звуково, както никоя друга, а когато я заредиш на своя нов мултимедиен плейър Walkman® A100, с тази плътна звукова корона на музикална недостижимост, всичко придобива смисъл. Слушалките в ушите, “Really Love” и надолу по пистите. Вълните са в теб.

В този малък уокмен, който се появява 40 години след първия уокмен, помните ли касетките в него, има всичко – от съвместимост с Hi-Res аудио до подобрено цифрово мащабиране, за да покаже по-добрата страна на музиката.

Интерфейсът му наподобява на стара касетка, а това е чаровно. Също като плейлистата, която ни вълнува този месец и споделяме с вас.

Mayer Hawthorne – M.O.
Blood Orange – Charcoal Baby
Khruangbin – C-Side
Donny Hathaway – A Song For You
Andreya Triana – Girl
Son Little – After All
Creestal – Pink
Finley Quaye – Even After All
Ceu – Bubuia
IAMDDB – Urban Jazz
KOKOROKO – Abusey Junction
Michael Kiwanuka – Solid Ground
Kadhja Bonet – The Visitor
Shuggie Otis – Aht Uh Mi Hed