И вие ли се чудите как и къде да прекарате това странно лято? За пръв път ще имате нов съветник, който ще стои в джоба ви и когато го попитате, незабавно ще отговаря на въпросите, свързани с почивката ви – от плажове и цени на шезлонги, до препоръки за културен туризъм и забавления.

Този съветник е чатбот и се казва ЧАТИ. Той е разработка на ИТ компанията Абилитикс, медийния уеб сайт www.egoist.bg, Националното Дарик Радио и най-голямата неправителствена организация в сектор туризъм – Сдружение „Национален борд по Туризъм”.

Използването му е безплатно. Целта му е да подпомогне българския турист в условията на безпрецедентна криза, предизвикана от COVID-19.

Създателите на ЧАТИ, водени от идеята, че „ДОВЕРИЕТО И ИНФОРМИРАНОСТТА” са ключът към обгрижени и доволни туристи, почиващи в безопасни места, създадохме с общи усилия за първи път изкуствен интелект, който ще отговаря бързо, коректно и адекватно на многото въпроси на потребителите.

С ЧАТИ туристите ще могат да си пишат и дори да разговарят като със свой близък приятел, който е обиколил и познава България, нейните невероятни кътчета, природа, паметници, културно-исторически дестинации, музеи, винени изби, планини и морски курорти, възможностите за здравен туризъм и балнеолечение, голф игрища.

КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ В 7 ЛЕСНИ СТЪПКИ?

1.     Чатботът се предоставя БЕЗПЛАТНО;

2.     За да започнете разговор с чатбота „ЧАТИ”, отидете на следния адрес: линк

3.     „ЧАТИ” дава отговори на посетителите, чрез задаване на гласови команди на български;

4.     Туристите ще са проактивна страна, ще могат да оставят лично впечатление в кратък quiz с 3 въпроса – какво е нивото на обслужване, какво е нивото на хигиена и мерки взети с оглед COVID-19;

5.     Чатботът ще ви спести десетки часове, четене и слушане на разнопосочна информация за туризма в България, включително спекулативна и фалшива;

6.     Най-важното е, че изкуственият интелект ще бъде „подготвен” да дава адекватни отговори във връзка с Коронавируса;

7.     ЧАТИ се обучава, на база на оставените впечатления от туристите и ще да дава все по-добре насоки към почиващите за най-добрите места за почивка в България. А екипът допълнително разработва нови локации и региони, за да бъде продуктът още по-полезен за туристите в България.

Всеки месец на 5-то число, 5 награди ще отиват при 5 късметлии, които са споделили впечатленията си за туризма в България в quiz-a. 5-те награди ще се разиграват в томбола, организирана от създателите на ЧАТИ. 5 печеливши ще се радват на Наградите от томболата – куфар, чадър, плажна чанта, външни батерии и хладилни чанти за плаж. А голямата награда ще бъде ПОЧИВКА – уикенд за двама на българското море. Тя ще бъде изтеглена в края на кампанията.

ПРОБВАЙТЕ ГО СЕГА?

·       Отидете на следния адрес:

https://www.m.me/chatybg

·       След като започне разговора, изберете:

участие в Играта или разговор с един от 5-те туристически гид-а;

·       Чатботът ще ви води в процеса бързо и лесно;

ЧАТИ може да се ползва и в:

·       егоист.бг

·       Национален борд по туризъм 

 

 

 

КОЙ СТОИ ЗАД ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ „ЧАТИ”?

  •   ИТ РАЗРАБОТЧИКЪТ „АБИЛИТКС” – Българска ИТ компания, разработваща иновативни технологични решения на базата на изкуствен интелект. С множество успешни проекти за големи български и международни брандове като Coca Cola, LVMH, Contour Global, Виваком, A1, ПроКредит, BNP Paribas PF, ДСК и други.
  •   ИНСТИТУЦИОНАЛЕН ПАРТНЬОР „НАЦИОНАЛЕН БОРД ПО ТУРИЗЪМ” – представлява обединения интерес на туристически сдружения (браншови, регионални и продуктови организации), общини, крупни инвеститори, в областта на туристическиата индустрия и свързаните с нея отрасли в икономиката.
  •   МЕДИЕН ПАРТНЬОР „ЕГОИСТ” – онлайн издание, което поднася теми, интересуващи младите – активни, икономически независими, интелигентни и информирани; готови за ежедневна доза провокация, нова журналистика, качествено съдържание.
  •   МЕДИЕН ПАРТНЬОР „ДАРИК” – Първото и единствено частно радио в България с национален лиценз. Със своя специфичен формат Дарик дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които превръщат всеки ден в неповторимо преживяване за слушателите.

ЗА КОНТАКТ:

Росен Живков, СЕО – тел. 088 520 0539

Георги Николаев, Мениджър Бизнес развитие – тел. 087 930 1430

Диана Сивинова, Комуникации – тел. 0887 380 796