Ден след клетвата на Доналд Тръмп като президент на Америка, стотици хиляди души по света излязоха на поход за подкрепа на правата на жените и се включиха в т.нар. Women’s March (Женски марш). Протестиращите изляха чувствата и емоциите си в плакати и бяха подкрепени от редица популярни личности, които се обявиха против новия държавен глава. От остроумните шеги за малките ръце на Тръмп до по-сериозните лозунги за репродуктивните права на жените, афишите предизвикват всевъзможни реакции, пише Лиза Раян от nymag.com. 

След края на събитията от събота, много от протестиращите оставиха плакатите си пред сгради собственост на Тръмп, правителствени учреждения и други обществени места, което доведе до въпроса: Какво ще се случи с тези важни произведения на протестното изкуство?

За щастие, няколко музея – от Лондон, през Вашингтон до Канада, както и редица библиотеки и дигитални платформи, обявиха в туитър, че събират лозунгите на Women’s March.

Все още не е ясно дали плакатите ще бъдат използвани като бъдещи експонати или се събират за архивни цели, но е хубаво, че ще бъдат запазени за бъдещите поколения.