Всяка година Apple представя новите си продукти през есента, включителноподобрените версии на моделите на iPad, MacBook и Apple Watch. В последните две години събитието бе на09.09, а няколко седмици по-късно можехме да се сдобием с джаджите. Bloombergсъобщават, че събитието тази година е насрочено за 07 септември.

По време насъбитието в Сан Франциско се очаква компанията да представи обновен iPhone, койтовизуално много прилича на по-големите си братя – iPhone 6s и 6s Plus. Е, ще има и няколко големи разлики,включително и добавен сензорен бутон Home, по-добра камера с двоен обектив, интелигентен съединител, койтопозволява на аксесоари като клавиатури да бъдат приложени към него, по-голяма мощности живот на батерията, та дори и водоустойчивост. Едно нещо липсва – жакът заслушалки. Ще си пускаме музика чрез безжични слушалки, с участието на Bluetoothили някакъв друг безжичен стандарт. Размерите на дисплеите остават същите катопри iPhone 6s и iPhone 6s Plus – 4,7 и 5,5 инча. Но тяхната резолюция се очаквада бъде по-висока – Full HD за по-компактния модел и Quad HD за 5,5-инчовата версия.

Според Bloomberg, производителят на iPhone може дазамени бутона Home с единчувствителен на натиск – сензор,който работи подобно на iPhone 6s и 6s Plus 3D Touch дисплей. Вместо да превключват потребителитеще натискат с пръст изцяло подобрения бутон.

За радост навсички почитатели на смартфона на Apple, последният модел ще бъде с по-голяма батерия от предшествениците си и ще можеда включва основен ъпгрейд на своите спецификации. Ако Apple наистина премахне3.5мм жак на телефона, то той може да се окаже цял милиметър по-тънък, но смного по-голяма и леко изпъкнала камера, която ще бъде разположена по-близо догорния ляв ъгъл на телефона.

Съвсем възможно еновият iPhone да не е 7-ца, а да е 6SE. Най-вероятно Apple може да запази иметоiPhone 7 за следващата година, по повод отбелязването на десетгодишнината насмартфона на ябълката.