Здравей. Петък е ден за обобщение, а в гореща седмица като тази финалът не е за пропускане. Великобритания гласува и реши да напусне Европейския съюз. Според окончателните резултати от преброяването на бюлетините във всички 382 избирателни района за Брекзит са 52 на сто от гласувалите (17,41 млн.), а за оставане в ЕС – 48 на сто (16,14 млн.). Ето и първите реакции:Защо референдумите са всичко друго, но не и глас народен – обяснено от Константин Вълков (клик тук).

А някои хора предупредиха:

А на Запад имат други вълнения:

Протестите преминаха ново ниво – в социалните мрежи:

Вчера стадион Георги Аспарухов бе по-пълен от всякога – почитатели от няколко поколения на легендарната група Queen се редиха на опашка още от обяд. Всичко това си струваше и то не само, защото чухме Хубава си, моя горо от китарата на Брайън Мей! Уникално.

Естествено не можем да пропуснем българското присъствие на сцената – Jeremy?, които наскоро представиха своя едноименен дебют, на чиято корица грее в жълто картина на Кольо Карамфилов, а ние даваме отговор на въпроса: Струват ли си Jeremy? (клик тук).

Ето този пакостник робот – Промобот успя да избяга от лабораторията за втори път в рамките на една седмица. Руската машина се измъкна дори след като беше препрограмирана. Роботът се промъкнал до близка улица, като изминал разстояние от около 50 метра. Но батерията му се изтощила и той заседнал насред уличното платно. Зловещо.

Обичаме изкуството във всичките му форми.

Истина е – Стилиян Петров започва подготовка с Астън Вила. Макар и да наближава 37-та си годишнина, той ще поднови футболната си кариера с екипа на Астън Вила. От клуба обявиха, че Стенли започва подготовка с отбора. Три пъти ура за него!

Това беше за днес. Прекрасен уикенд.

Ако не ти е стигнало или пък не успя да откриеш кого да следваш, ако се интересуваш от футбол – помислили сме и за това. Проучихме вместо теб 10 български журналисти плюс един футболист-журналист, чийто постове трябва да четеш – виж ги тук.


Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg