Здравей. Започваме с ежедневния преглед на социалните мрежи. Вчера стана ясно, че едно от златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика – Цветелина Стоянова, е направила опит за самоубийство, както потвърдиха от МВР. 21-годишната шампионка скочи от шестия етаж и бе приета по спешност в Пирогов, където претърпядвучасова операция. Състоянието ѝ продължава да бъде критично. Дръж се момиче,с теб сме.

Спекулациите около трагедията не закъсняха.

Въпреки трагедията в българския спорт, не можем да пропуснем да изпратим поздравления за нашия приятел Михаил Христов – отново доказа способностите си, в които ни най-малко се съмняваме.

В политиката си е все същото – какво се случи три години след събитията през лятото на 2013 – прочети тук.

Думите на Полина посичат като това древноегипетско оръжие.

Като сеч идват и въпросите към таткото на фейсбук. Да се възползваме от ситуацията и лайв стрийма. По български.

Точно така, това е София, България. Включена в кампанията на The Guardian за британския референдум, изданието кани деветима европейски фотографи, които да поемат за ден профила му в мрежата за споделяне на снимки Инстаграм. Сред тях е избран и българинът Иван Богданов, чийто кадър може да видите.

Да обиколиш света с яхта и любимата си кокошка – това не е сценарий, а историята на Гирек Суде и неговата перната спътница Моник. Французинът започва околосветското си пътешествие през май 2014 г. и качва на борда Моник чак на Канарските острови, където двамата веднага се сприятеляват. Тогава тя е на четири-пет месеца и не е чувала френска реч, но го разбира много добре.

Миналата година ресторанта на майстор-готвача Масимо Ботура се класира вторив класацията на 50-те най-добри ресторанти в света, а тази година  Остерия Франческана заслужено взе почетното първо място. Сигурновече търсите номера на заведението, за да направите своята резервация, евентуално,ако имате късмет за догодина.

Дано сте закусили, защото треньорът на Германия отново ще ви отврати. Както и всички феновете на футбола по света. И отново не остана незабелязан.

Сега сериозно. Известният американски рап изпълнител Лил Уейн е бил приет в болница, след като е получил пристъп на борда на частния си самолет. В момента състоянието на рапъра е стабилно, но изглежда става дума за епилептичен припадък.

За отговорилите правилно сме подготвили специални изненади.

И една малко по-емоционална история – как приказката на сираче се превръща в реалност и то с всички принцеси накуп. 


Ако не ти е стигнало или пък не успя да откриеш кого да следваш, ако се интересуваш от футбол – помислили сме и за това. Проучихме вместо теб 10 български журналисти плюс един футболист-журналист, чийто постове трябва да четеш – виж ги  тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg