Здрасти. Това е ПИСМО-то, в което събрахме по-важното от изминалите 24 часа. Надяваме се, че вече си направил сутрешните си упражнения и си зареден за целия ден. Така или иначе една от най-бързите жени в света не се свърта на едно място и се готви за участие в предстоящото Европейско първенство. След това на Ивет Лалова ѝ предстои да пътува за Рио, където ще участва на Олимпийските игри. 

Темата за трагедията в Орландо не спира да тресе социалните мрежи. Мнения и хора всякакви.

На последния си концерт в Белгия, Адел не можеше да скрие сълзите си и призна, че трагедията в Орландо я е засегнала дълбоко.

Не всичко е футбол във Франция. Най-романтичният град в света засия в цветовете на дъгата в памет на жертвите в САЩ.

Европейското продължава да вълнува малки и големи. И победен гол за Жерар Пике срещу Чехия – истинска радост у дома!

Бразилският футболист Кака посрещна тържествено папа Франциск в Рим, който за първи път бе на визита в централата на Световната програма по прехрана. Там Светият отец остро осъди „наглото” свободно разпространение на оръжие по целия свят, ден след като мъж застреля 50 души в Орландо.

Има Бог! Фронтменът на британската рок група The Darkness Джъстин Хокинс намери любимата си котка, изчезнала преди три години и побърза да се похвали в социалните мрежи. Следващият път да държи вратата затворена здраво.

И редакцията на егоист не е за изпускане. 

И Фейсбук понякога греши – в Деня на независимостта на Филипините социалната мрежа публикува снимка на знамето на страната с обърнати цветове и вместо на празник изпрати филипинците на война. 

Американският технологичен гигант Microsoft се е споразумял да придобие социалната онлайн мрежа за делови контакти LinkedIn в сделка, оценена 26.2 милиарда долара. След новината за продажбата акциите на мрежата поскъпнаха с над 48 на сто до 194.28 долара за дял. На печелившите честито!

Междувременно – никакъв расизъм на наградите Тони, което лишава Уил Смит и жена му от възможността да мрънкат, което си ежив расизъм. 

И още от сцената – български дизайн се разхожда на световните модни подиуми. 

За по-наблюдателните от нас имаме загадка:

Ако не ти е стигнало или пък не успя да откриеш кого да следваш, ако се интересуваш от футбол – помислили сме и за това. Проучихме вместо теб 10 български журналисти плюс един футболист-журналист, чийто постове трябва да четеш – виж ги тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg