Здравей. В този брой на ПИСМО-то има за всеки по нещо – както винаги по-важното от социалните мрежи през изминалите 23 часа. Да обобщим.

Живеем в исторически времена. Тази година резултатите от матурите по български език са най-слаби от началото на провеждането на зрелостните изпити у нас. Завършващите са получили над 10 хиляди слаби оценки, като 2325 от тях имат двойки и на двете матури. 

След като спряха измерването на нивото на река Дунав, БНР предприеха и друга революционна крачка, която не се понрави на обществеността. Журналистката и доскорошен програмен директор на държавното радио Лили Маринкова бе освободена вчера със заповед на новия генерален директор на БНР Александър Велев. Маринкова няма да работи и като журналист в радиото, където от години сме свикнали да я слушаме като водеща на предаването Неделя 150.

Поскъпването на билетчето доведе до нови измерения на щедростта:

У нас започва да се усеща треската за президентските избори през октомври:

Преди да подкрепи Мадона, президентът Обама поздрави кавалерски Хилари Клинтън за спечелената номинация на демократите. Може и да са си фенове.

Първата дама не подгъва крак и за минута. Мишел Обама в зеленчуковата градина в приятната компания на ученици.

Далеч по-интересно е на сцената. След блестящото превъплащение на Мерил Стрийп в Дявола, изглежда образът на Тръмп не я затруднява особено.

#MakeAmericaHotAgain звучи точно толкова нелепо колкото #MakeAmericaGreatAgain 

А всичко можеше да е толкова розово.

Какво пък – определено зеленото е цветът на актрисата Зоуи Салдана. Майчинството ѝ се отразява чудно.

Предупреждаваме, че следващите кадри не са подходящи за всеки. Актьорът и ревностен екозащитник – Леонардо ди Каприо публикува в социалните мрежи клип на горящи на клада диви животни. Лео избухна с възмущение срещу търговците, потребителите и трафикантите на застрашени видове.

Ако не ти е стигнало или пък не успя да откриеш кого да следваш, ако се интересуваш от футбол – помислили сме и за това. Проучихме вместо теб 10 български журналисти плюс един футболист-журналист, чийто постове трябва да четеш – виж ги тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg