news4u

news4u

В изявление, последвало кончината на Карл Лагерфелд, модна къща Chanel обяви за негов наследник дясната му ръка и негов най-приближен сътрудник в продължение на 30 години – Вирджини Виар. С това спекулациите, че заместник на Кайзер Карл вероятно ще е друго голямо име, прекратиха. Фамилия Вертаймер, собственици на модната марка, заложиха на приемствеността с назначаването на Виар, поверявайки ѝ “креативната работа по колекциите, така че наследството на Габриел Шанел и Карл Лагерфелд да продължи живота си”, както четем в изявлението.

Виар, често наричана “тайното оръжие на Карл”, се присъединява към екипа на Chanel като стажант в haute-couture орнаментиката през 1987 г. по препоръка на дворцовия управител на Принц Рение от Монако. Четири години след назначаването на Лагерфелд като креативен директор. През 1992 г. след 5 годишна съвместна работа, Виар се започва работа редом до него в Chloé. Работи там пет години и се връща в Chanel, където се изкачва до поста директор на дизайнерското студио, заеман до вчера.

View this post on Instagram

謝謝卡爾,為我們帶來所有的一切,我們永遠尊敬你,也會尊敬你信任的決定。Virginie Viard三十多年來一直是卡爾的左右手,是卡爾最信任的人,也是香奈兒服裝創意工作室總監,在Gabrielle Chanel 香奈兒女士與Karl Lagerfeld卡爾之後,CHANEL的傳奇與傳承將由Virginie Viard延續下去。 #Repost @ppaper_magazine ・・・ #KarlLagerfeld 多年來最信賴的幕後左右手-香奈兒服裝創意工作室總監Virginie Viard在 #CHANELCruise 2018/19早春度假系列發表秀前與Maison Michel @maisonmichel 製帽工坊藝術指導一起討論讓白色亮片刺繡佈滿整個遮陽大盤帽子的作法。卡爾要帽子更大,而且要是白色,#VirginieViard 說系列中鞋子與褲襪都是白的,即使兩三樣白色搭配在一起,加上另一個白色單品仍然是好的選擇。 #CHANELLaPausa #LaPausa

A post shared by PPAPER (@ppaper_magazine) on

“Вирджини е най-важният човек, не само за мен, но и за ателието, за всичко” твърди Лагерфелд в документален филм на Netflix от 2018-та година. “Тя е дясната ми ръка и дори да не я виждам, сме на телефона през цялото време.” Тя не обича да е под светлините на прожекторите и е наричана “неговата сянка”.

Едва в последните сезони тя беше до него на сцената в края на ревютата, включително Chanel Métiers d’Art show провело се в Ню Йорк през декември 2018-та – последното, в което видяхме дизайнерът.

Fendi все още не са обявили заместник на поста артистичен директор, също заеман от Кайзер Карл до смъртта му. Те ще представят последната му колекция утре в Милано.

news4u

news4u