Белослава, Миленита и Рут са ясни. (И прекрасни.) Коя обаче е Vick?

Именно тя е момичето, което ще излезе с live band (в модерния тренд), за да подгрее маймуните в Маймунарника, на 6 юли, четвъртък, от 19:00, преди популярните три грации.

 

Vick e Виктория. На 22. От Варна. Представя се като “огромен бунтар и философ по душа”, който проявява свръх емоционалност и притежава отворено сърце.

Започва да се занимава с музика на 15-години, случайно, след рожден ден с приятели. “Никога не бях пяла дотогава. Но те бурно ме напираха да опитам след изпълнението ми, в опит да ги накарам да сменят чалгата с нещо по мелодично”. Така след около седмица, с препоръка от преподавателката й по пеене, става вокал на първата си рок банда, с която започват да обикалят варненските клубове. През 2013 се прехвърля към друга рок група за близо 4 години, но се разделят, защото Вики учи музикална педагогика в София и не успява да се прибира достатъчно често за репетиции. Междувременно, през 2014 чрез близка приятелка се запознава с Георги Георгиев от Остава и лейбъла Homeovox. “Той ме помоли да му изпея любимата си песен в репетиционната ми облепена в кори от яйца. Жоро и Снежи дойдоха при мен в доста тежък период от моите тинейджърски години и освен поканата за съвместна работа бяха и голяма опора за мен морално предвид положението ми. След 3-4 месеца Жоро ми изпрати демо, в което аз се влюбих и върнах обратно с текст. За година време успяхме да го запишем и завършим, като накрая прекрасната Рая Радичкова с екипа си (No Drama Kings) засне страхотния клип”.

Can’t Handle” изобразява за мен личната свобода на един човек и въпроса колко ти стиска да постигнеш и имаш себе си, предвид зависимостта от негативни състояния. След това, заедно започнахме съвместна работа по няколко авторски парчета и сформирахме изцяло нова банда, която включва Стефан Филипов – китара, Георги Михалков – бас, Исак Бенбасат – барабани”.

 

Егоист ги засне на друго тяхно участие, на същото място – Маймунарника.

 

Опитай се да ни кажеш нещо за музиката което не знаем.

Добър въпрос. Усетът за музика и култура в България не е изгубен. Мирогледът, а и погледът над изкуството на съвременния човек в момента е доста разводнен поради прекомерното впиване в негативни състояния. На всички нива. Заради безсилие, страх, вина, срам всяко изкуство би страдало. Така, самата гледна точка над това, което създава един артист се променя коренно. Аз не мисля че може да има нещо, което не знаем за музиката, просто има неща, които трябва да си припомним. За мен музиката е емоционален портрет, нещо което можеш да изпиташ, картина която прави съществуването ни съвместно и ни събира. Музиката е цветът, койтто се крие в нас самите. Цветът, който сме оставили настрана…

Ти какво ново би могла да дадеш на българската музикална сцена?

Моята цел е единство, автентичност на израза на един човек, но и искам да рисуваме заедно на сцената. Новото е самият ни поглед към това, което правим заедно.

С какво Vick е по различна от Миленита, Рут и Белослава?

Като човек, който обича силно уникалността във всяко едно същество – аз мисля че когато става въпрос за наслада и забавление, сравненията малко избледняват, освен ако не се придържаме към стария стандарт да измерваме изкуството. Vick е по различна с това, че й се живее в обединена уникалност и не спира да го налага.

Кои са върховете в най-смелите ти мечти ?

Върхът на най-смелата ми мечта е да имам собствена къща, може би някъде на някой плаж, защото съм човек на лятото. Върхът за мен е да бъда там с хората, които са мое най-силно отражение. Върхът на моята най-смела мечта е израстване в съзнанието на хората и осъзнаване, че социалната рамка не е всъщност това, което ни ограничава, а самите ние.

Какво те вдъхнови да се занимаваш с музика?

Вдъхновена бях от живота, който живеех и как ме стягаше всичко. Вдъхновиха ме моите приятели. И се вдъхнових, като разбрах че имам свободно пространство да изпитвам емоциите си.

Кои са твоите абсолютни авторитети в музиката?

Признавам си, че когато бях малка нямах много достъп до различна музика и се придържах към стереотипа на хората, с които бях. Но лично за мен авторитет е Michael Jackson. Върховен. Обичам го заради огромните емоции, които остави след себе си и уникалността си във всичко, което правеше.За мен той стои на върха

От съвременните изпълнители за мен прекрасна е Meg Myers, заради бунтарския си дух, личния й стил, вкус и усет за музика.

Обичам Jeff Bukley защото винаги ме отвява в света нa емоцият, особено с песента си “Grace”, която слушам всеки ден от две седмици.

Кое е красиво? Кое е грозно?

Всичко е едно. Красивото е грозното и грозното е красивото. Също така, едното е продукт от другото.

Дай ни три причини да вярваме, че всичко ще е наред в този мъчен свят.

Всичко винаги е наред, въпрос на време е само да се забележи.

Всичко ще бъде наред – в момента, в който си го кажем един на друг.

Всичко е наред в момента, в който спрем да си играем с него.

Какво ще направиш ако подарим точно на теб делвата със златото за милион долара ?

Ще си купя къща. Ще се разходя из света. Ще вложа всичко останало в музика.

Кой филм непременно трябва да гледаме?

Не знам за филми, защото напоследък рязко ги намалих, но ако говорим за сериали – Vinyl, Orange is the new black и The 100.

Препоръчай ни книга.

Shadows before down на Teal Swan.

Произведение на изкуството, което те покърти?

Всякакъв вид рисуване със спрейове, модерни бои out of space и mind картини.

Сега съм си харесала и си закачих в нас различни картини на определени човешки състояния, картини, които не само са красиви, но и зареждат човек с цветовете си и това, което придават. Frequency paintings .

Какъв е смисълът на живота ?

Единственият смисъл в този живот е човек да следва щастието си.

Обичайки себе си, следвайки сърцето си, срещаш реалност, в която и другите го правят.

Можеш да откреш Vick във Фейсбук. Vick е част от Homeovox Music